• daha iki hafta önce (bkz: ben salağım görev yerimi terk ettim cezası) olayı olmuşken gün geçmiyor ki başka bir başhekim egosunu tatmin etmesin..

    gaziemir nevvar salih işgören devlet hastanesi başhekimi uzman doktor doğan yıldırım, whatsapp grubundan hastane doktorlarını hemşirelere karşı nasıl davranmaları gerektiği konusunda "siz doktorlar hemşirelerin komutanısınız., arkadaşı değil. emredeceksiniz ve yapacaklar, hastaların battaniyesi eksik, çarşafı yırtık, yastığı yok... öküz gibi tavırlar..." yazmış.

    foto 1

    foto 2

    haber linki

    hemşireler derneği açıklaması editi: pandemi döneminde konaklama imkanını doktorlar lehine manipüle etmiş

    başhekimin istifa metni editi: çok değerli arkadaşlarım meslektaşlarım
    sizlerle 4,5 yıl kader arkadaşlığı yaptık
    güzel günlerimiz oldu güldük eğlendik
    zaman zaman gerginlikler yaşadık
    tüm yaşananlar bir şeylerin güzel olması içindi yapılan işin kalitesinin daha iyi olması,insan sağlığı ve hastalarımızın kaliteli hizmet alması noktasında mücadelemizdi.

    yapı olarak asla hiç kimseyi incitmek kırmak istemem

    çalışmış olduğum süre içersinde ve 19 yıllık meslek yaşantım içerisinde temizlik elemanından veri kayıt elemanına ebe hemşireden doktorlara kadar hep kardeşlik hukuku içerisinde abi kardeş ilişkisi içerisinde görevimi ifa etmeye çalıştım

    hep hizmet odaklı olmaya çalıştım daha güzel daha iyi neler yapabiliriz hastanemize neler kazandırabiliriz diye elimden gelen çabayı gösterdim
    hastanede nöbet saatinde gördüğüm bazı olumsuzluklar karşısında covid servis ekibi whatsapp grubundan dertleşme ve aksayan yönleri gösterme amacıyla bazı ifadeler kullanmıştım
    o o anki yaşanan stres ve yorgunluğuma uykusuzluğuma bağlı olarak bazı maksadı aşan yanlış anlaşılan cümle ve tabirler kullanmışım
    beraber çalışmaktan onur ve gurur duyduğum hemşire arkadaşlarıma karşı bir yanlış anlaşılma oldu

    ilkokul mezunu bile olmayan bir annenin ve inşaat ustası olan bir babanın evladı olarak devlet adabı ve terbiyesi ile yetiştirildim

    benim yüzümden il sağlık müdürümüze , gecesini gündüzüne katan sayın sağlık bakanımız fahrettin koca beyfendiye ve devletimizin kurumlarına hak etmedikleri bir şekilde benim yüzümden alçakça saldırılmasına müsaade etmeyeceğimdan dolayı
    görevimden istifa ediyorum

    bizler gelip geçici insanlarız aslolan devletimizdir, devletimizin kurumlarıdır.
  • bu doktorlara ego ilacı falan mı veriyorlar?

    adamlar hastaneyi ülke kendilerini de lider sanıyor. hastanedeki diğer elemanları da maraba olarak görüyor.

    bunları az daha şımartsan yoldan geçenleri şamarlar doktorum ben dediğimi yap derler.

    edit: başhekimleri üst amir sanan çok yazı girilmiş. hemşirenin üstü hekimler değildir. birçok doktorperest haklı demiş. senin amirin olmayan birisi sırf senden daha uzun sene okul okudu diye sana şunu yap, çarşafları tak onu çıkar diye emir veremez. meslektaşınla yapabilir misin diye konuşmalısın köpek çekerek değil.

    "bu durumda bağlı olduğunuz disiplin amiri sağlık bakım hizmetleri müdürü olmaktadır. başhemşire idari makam değildir disiplin amiri değildir"

    http://www.sagliksen.org.tr/…_disiplin_amiri_kimdir

    not: hemşire veya sağlık çalışanı değilim.

    edit2: order kelimesinin sadece emretmek olarak çevirildiğini ve tek anlamının bu olduğunu iddia ettiklerini görüyorum. türkiye'de doktorların ingilizcesi de yok belli. başka bir ihtimal bilerek yalan konuşuyorlar. order kelimesi öyle cümlelerde sipariş olarak kullanılır. reçete siparişi gibi bir anlam ifade eder.
  • ülkedeki makam mevki aşkı her yerde var. en ufak atölyesinden, hastanesinden, devletin başına kadar. bir yere gelip altında 3-5 kişi çalıştıran kendini bir şey sanmaya başlıyor.

    t: yanlış bir cümle.
  • devlet hastanesi'ne bak sen adam gibi başhekim. fazla yüklenmeyin 1 gün sonra herkes hak verir sikini taşşağını yalarsiniz. alışkınsınız ne de olsa önce küfür edip sonra adam haklıymış demeye.

    tanım: herkesin işini yapmasini söyleyen bir başhekimin beyanı.
  • savunduğu değerler itibari ile desteklenecek, yanlış ifade ve tavır nedeniyle eleştirilecek bir başhekim cümlesidir.

    bu ifadeden haklı olarak rahatsız olan hemşirelerin hastalara ve hasta yakınlarına nasıl davrandığını sadece başhekimin itirazından değil, kendi gözlemlerimizden de anlayabiliyoruz.
  • doktora hak veriyorum. hemşirelere arkadaş gibi yaklaşmak, işlerinde gevşemelerine ve laubali davranışlar sergilemelerine neden olabiliyor. sonuçta önemli bir iş yapılıyor orada, ciddiyetten taviz verilmemeli.
  • birkaç mesajdan müteşekkil bir ekran görüntüsünden hareketle insan linç etmeye bayılan boş beleş kitlenin ağzının suyunu akıtmış beyanat.

    kusura bakmayın da ben bir başhekimin hemşirelere garezi olduğunu falan düşünmüyorum. adam orada ifade ettiği şeyleri niye uydursun? belli ki vatandaşın sorunları var ve adamın kulağına geliyor belki yazıyla şikayetle muhatap oluyor.

    bana göre bu vatandaşın sorunlarıyla ilgilenen ve vatandaşın tarafında olan bir idarecinin basit bir gerçeği personeline hatırlatma mesajıdır. ötesi değil. belki daha yumuşak kelimeler de seçebilirdi ancak belli ki adamın canı yanmış.
  • fikren doğru ancak ifadeleri hatalı olan başhekimdir. günümüzde heryerde olduğu gibi başhekimler de yukarıdan zembille indikleri için böyle rahat davranmayı ve konuşmayı kendilerinin en doğal hakları zannediyorlar.
  • 'hastaların battaniyesi eksik, çarşafı yırtık, yastık yok ' bu kısma odaklanmayıp, sadece tek bir cümleye odaklandığınız için bu halde bu ülke.
hesabın var mı? giriş yap