10 entry daha
  • şimdilik 2021'de izlediğim en iyi ilk film.neredeyse mükemmel.

    zaman zaman görece uzun,kesintisiz-tek çekim sahneler (gizli kesmeler de var) ustalıklı.özellikle de başlardaki doğum sekansı unutulmazlardan olacaktır.sinemadaki en gergin,en stresli ilk dakikalardan (ortalama 25 dakikalık plan sekans) biri denebilir. tek plan kullanımının etkisi burada çok büyük ve adeta izleyeni de evde geçen sancılı,zorlu doğum anında karakterlerle aynı odada gibi hissettiriyor.

    her sekanstan sonra ise -genel açıda- devam etmekte olan köprü yapımını görüyoruz ve ekranda beliren yazıyla izleyene aradan 1 ay daha geçtiği bildiriliyor.köprü yapımı bittiğinde bu artık son perdedir.

    yönetmenimiz daha çok yakın planlarla stresli yüzlere odaklanıyor.

    venessa kirby'nin etkili performansı bir yana-ki oscar adaylığı bekleniyor- ellen burstyn'da gerçekten güçlü.hiç hazmetmediğim shia labeouf ise kendini oynuyor gibi.netflix'in, bu filmle labeouf için bir oscar kampanyası yürütmeyeceğini tahmin etmek zor değil.

    safdie kardeşlerden benny safdie'de kadroda.

    idari yapımcıları arasında martin scorsese'nin olduğu pieces of a woman mutlaka görülmeli.boğaziçi köprüsü ile ortaköy camiinin bu filmle ne ilgisi var,izleyenler anladı.

    3.5/4 (çok beğendim, çok iyi)

    edit: imla
124 entry daha
hesabın var mı? giriş yap