20 entry daha
  • yeni dunyada kult homoseksuel filmi olma yolunda millerce yol katetmis ve neticesinde oldukca faydali hizmetlerini uzun sure de vermeye devam edecegini sinyallemis bir filmdir.
    sinemasi tartisilabilir ferzan ozpetek'in. ancak, uzunca bir aradan sonra turkiye imajini cilalamasiyla sempatimi kazanmistir. oryantalizm balcigiyla sivanmistir belki yaptiklari ama nihayet
    midnight express'e anti-tez olmaya en yakin filmdir. kanimca.
    bu iki filmin mesajlarini verirken ortak kullandiklari en carpici detayin homoseksuellik olmasi da ilginctir.
    polis tarafindan duzulen amerikan genci ile, hamamda turk genciyle sevisen italyan'in hissettikleri birbirine karsittir nihayet ancak yine de ortadaki ibnelik aynidir. kameranin niyetli bakisidir bu.
    ben filmden hosnutum. bir yeni dunya sehrinde gay&lesbian film festivalinde gosterildigi aksam, ki festivalin kapanis filmi yani en racon filmi sayilmisti, salonu dolduran kalabaligin demografik yapisina baktigimda epey gidiklanmistim. salonun yarisi gay ve lesbian yerli halktan, diger yarisi da o sehrin turk populasyonundan olusuyordu.
    yanyana koltuklarda oturan bir amerikan ibnesi ile tonton, yasli turk amcanin filmde yakaladiklari elektrigi birbirlerine gulumeyerek ifade etmeleri, filmden sonra yanindaki mor sacli sevgilisinin elinden tutarak basortulu bir turk teyzeye turk aile yapisinin ne kadar sicak oldugundan etkilendigini anlatan lezbiyen kisi, film cikisi ayakustu konustugum kenneth cole mankenleri gibi bicak gibi giynmis bir grup gay erkegin konusmamiz bittikten sonra beni ickiye davet etmeleri, ilerleyen saatlerde you have a very cute butt nidalari arasinda aralarindan ayrilmam, evet iste bunlarin hepsi guzeldi. hepimizi top zannetseler ne olacak ki, bu filmden sonra. biz artik ask icin gozunu budaktan sakinmayan, ask icin gozunu bile veren bir milletiz onlarin gonlunde.
    turkiye bir gay cenneti olarak inanilmaz paralar da yapabilir. ki ulkemize yonelik gay turizmi artmisti bu filmden sonra, duyduguma gore.
    velhasil, film cok ise yaramistir. yeni dunyadaki yeni imajimiz hamamda, supermarkette, bankada, parklarda bahcelerde sevisen cosmus ibne turkler olsa da, bu eski imajimiz olan iskencesi, biyikli, cirkin insanlar goruntusunden daha iyidir.
234 entry daha
hesabın var mı? giriş yap