• götlerini dönerek protesto etmek yerine söke söke hak aramış işçilerdir.

    https://twitter.com/…tatus/1351492910072668161?s=19

    "kalyon holding’in istanbul uluslararası finans merkezi ziraat kuleleri inşaatında çalışan işçiler"

    "ümraniye finans merkezi inşaatında çalışan inşaat işçileri, yemeklerde kurt çıkması ve kötü çalışma koşullarına karşı yemekhaneyi kullanılmaz hale getirdi"

    ve yine başka bir firmanın işçileri var, kayı inşaat,

    coşkun parayı öde coşkun!

    https://twitter.com/…tatus/1351455784207593472?s=19

    edit, şöyle bir gelişme var

    https://twitter.com/…tatus/1351485582770380800?s=19

    "bir süre sonra dağıldık. buranın güvenlik firması kalyon amerikan şirketi. olayları çıkaran, olaylara karışanların hepsi işten atılıp, mahkemeye verilecegi söylentileri geziyor. ben de olayların içerisindeydim. bir şeylerin olmasını umuyorum ama işimiz çok zor biliyorum"

    @entelektuel depresif

    (şantiye tecrübesi olan bir mühendis olarak paylaşmanızı rica ediyorum. finans merkezi şantiyesinde çalışanlara ulaşırsa ne mutlu bana.
    şantiye yönetim kadrosundaki tecrübelerime dayanarak söylemek isterim ki; böyle durumlarda sorumlu görülen insanların başı yanar fakat buradaki duruma baktığımızda işçilerin haklı bir eylemi var. eğer dik bur duruş sergileyip eylemin başını çeken işçilere destek olup iş bırakma eylemi yaparlarsa işveren müdahale etmek zorunda kalır. kimse böyle büyük bir şantiyede iş gücü kaybını umursamamazlık yapamaz.
    tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki kimse böyle bir çalışma ortamını hak etmiyor. sadece finans merkezi değil bütün şantiyelerdeki çalışma ortamlarının iyileştirilmesi lazım.
    unutmamalıyız ki ‘birlikten kuvvet doğar.')

    edit,
148 entry daha
hesabın var mı? giriş yap