29 entry daha
  • - fitnessa asla biriyle başlamayın. tek başınıza hedefinizi belirleyin. kendi kendinize geçireceğiniz güzel bir zaman yaratacaksınız zaten. sonrasında aa kanka ben de geleyim seninle diyen tipler olacaktır. geri çevirmeyin. ama bu spora zaten kendi başına başlamayan tipler oldukları için 1 ay tamamlanmadan bırakacaklardır bu sporu. hatta hevesinizi kırmaya çalışıp kendileri yapamadıkları için zaman kaybı yeaa gibi sözler sarf edeceklerdir. böyle tipler için kanka bugün gelemiyorum sen de gitme gibi sözlere asla kulak asmayın kendi programınızdan ödün vermeyin. kimseyi de başlatmaya zorlamayın özgür olun.
    özet. bu spora kendiniz başlamazsanız siz de bırakanlar kervanına katılırsınız.

    - hocanın direktiflerine ilk hafta yahut 1 ay yahut kendi vücudunuzu tanıyana kadar uyun. zaten pek ilgilenmeyeceklerdir. lakin hareketleri kavrayana kadar yapışın.

    - ilk ay tüm vücudunuzu tamamen çalıştırın. fitnessta hamlık süresi uzun bir süreçtir. ağırlıklara fazla abanırsanız kolunuzu hareket ettiremezsiniz başınıza fena ağrılar girer spordan kendinizi soğutmayın.

    - max ağırlığa ulaştığınızı hissettiğinizde min belki 1 belki 2 3 ay. kas çalışma gruplarını parçalara bölün. zaten o zaman çoğu şeyi kavramış olursunuz.

    - ilk başlarda değil sonrasında bile 5 kilo dambılı götünden soluyarak kaldıran adamlar size yanlış yapıyorsun karşim diyeceklerdir siklemeyin. yaptığınız aşırı absürt bir hareket yoksa vücudunuzu dinleyin acı çektiğinizi pump olduğunuzu hissediyorsanız hareketiniz yanlış değildir.

    - daha ilk haftadan size protein tozu satmaya ya da içirmeye teşvik edenler olacaktır. kasları büyüteceğine inanıp siz de bu yola kendiniz girmek isteyebilirsiniz. ama yanlış zaten ilk aylarda enerji tüketiminiz max olmadığından ete süte yumurtaya tavuğa bütçeniz yetiyorsa dangalak gibi tozların kucağına atlamayın.

    -bir hevesle her gün tavuk yemeyin bir hırsla bir sabahta henüz alışkın değilseniz 6 yumurta gömmeyin. bu yiyeceklerden kendinizi tiksindirmeyin. ben 3 senedir bu sporu yapmama rağmen max 8 yumurta yiyorum düşünün.

    - spora fazla takıntılı asosyallerden de olmayın. gece gündüz instagramda motivasyon sayfalarını takip etmeyin. hayatınızın bir yerine entegre edin. yaşama amacınız değil yaşamınızın küçük bir bölümünde idame ettirin. hızlı başlarsanız hızlı bırakırsınız.

    -net bir saatiniz olsun. 3te gidecem diyorsanız üçte gidin. önemsiz bir mesele için bu saatlerden taviz vermeyin. antrenmanı yarıda bırakmayın.

    - salonda hayatını sadece buna adamış vasıfsız insanlara abi çekmeyin. adam boş adam. hayatındaki tek faaliyeti bu olan adam size bir şey katmaz. ayrıca internetten okuduğu bilgileri sürekli anlatan çitlembik vitaminsizler de olacaktır. bunlardan olmayın. gülümseyin.

    - son not önemli!!!!!
    bacak çalışın es geçmeyin aman diyeyim. ampul olmayın.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap