1 entry daha
  • nakliyat şirketi hem firma kimliği hem de tek tek elemanlar olarak güven veriyorsa raad olabilirsiz tabii. dünyaya endişe etmeye, obsesif takılmaya gelmedik.
    ancak mevzuyu çok ucuza halletmek istediyseniz elbette nakliye işi tırt olacaktır. ya da ön görüşmede nakliye elemanlarında bir gevşeklik sezdiyseniz risk büyük. bu gibi durumlarda taşınma öncesi eşya toplamayı ve taşınma sonrası tekrar yerleştirmeyi kendiniz yapın.

    kış şartları ve özellikle beklenmedik yaz yağmurlarına karşı taşınma incelikleri;

    * tekstil ürünlerini hurçlara veya kutulara tıkmadan önce naylon vakumlu hurçlara koyun. bunlardan bulamıyorsanız ekstra güçlü siyah veya endüstriyel çöp torbalarının içine koyun, üstüne çıkıp debelenmek suretiyle veya elektrik süpürgesinin en ama en hafif ayarıyla havasını boşaltın, sonra büzüştürüp bağlayın, alın size ilkel vakumlu hurç. (bkz: aynştayn was here)
    * değerli halı varsa bazı halı yıkama firmalarının yaptığı gibi kalın ve yırtılmaz halı hurçlarına koyun.
    * kitapları, defterleri, resim dosyalarını vs. kolay kucaklanabilir küçük küçük kutulara bölün. az parça çıksın diye büyük kutuya tıkıştırmayın. nakliyeciler taşıyamadıkları kutulara çok kötü davranır. kitaplar sizin için çok değerliyse bütün bebeklerinizi sanki çamurlarda yuvarlayacaklarmış gibi iyi koruyun. çok da ş'apmıyorsanız sadece pahalı kitapları koruyun.
    kitap kutulama incelikleri;
    kutu içine ekstra güçlü siyah veya endüstriyel tip, battal veya jumbo boy çöp torbası açın ve kitapları bunun içine dizin.
    kitap kutularının üstüne "kitap-defter" falan asla yazmayın. çünkü "kitap" kelimesinin nakliyecedeki anlamı "atılabilir, fırlatılabilir, toza çamura her yere koyulabilir ehehe" gevşekliğidir. kutu üstüne "kırılacak eşya" falan sallayın bir şeyler.
    çok aşırı derecede değerli kitapları kış mevsimi riskinden korumak için bohçalama taktiğini uygulayın; kutunun içine önce kocaman bir plaj havlusu açın, sonra onun içine çöp torbanızı açın ve kitapları bu ikili koruma içine bohçalayın. (bkz: bohçalama/#21264491)
    kutunun sadece alt kısmına uygulayacağınız gazete kağıdı yayma vb. taktikler, şiddetli yağışlar için çok iyimser ve saftirik bir çözüm olarak kalacaktır. o kutuyu yanlamasına veya diklemesine çamura atabilirler, su birikintilerinde yuvarlayabilirler şıpıdık şıpıdık... yazuktur...

    imza: (bkz: her şeyin en kötü ihtimalini düşünen insan)
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap