61 entry daha
  • dizinin ilk bölümünü bitirip geldim.

    istanbullu gelin havası umut ederek izledim. istanbullu gelinin bileşenleri: kuvvetli bir hikaye anlatımı, derinlik, 3 boyutlu karakterler ( ve kimyası uygun bir başrol çift ile süper inandırıcı yan karakterler.)

    bu anahtar kelimeler üzerinden gideyim,
    kuvvetli bir hikaye anlatımı bu dizide yok. konu, diyaloglar, geçişler akmıyor. birbirlerinden bağımsız kopuk kopuk ilerliyorlar.

    derinlik: derinlik olmadığı için hikaye de akmıyor. birkaç cümle ile özet yapsam bazı kişilerin konu ilgisini çekebilir ama hikaye olarak izlemeleri güç çünkü hikaye anlatmak belli ki başka bir kabiliyet (çekim ekibi lütfen kusura bakmasın ama istanbullu gelin bu anlamda çıtayı çok yükseğe koydu.) burada onu bulamıyoruz.

    3 boyutlu karakterler: başroller dahil karakterler iki boyutlu, yüzeysel. bu da izleyenin hikayenin içine girmesine engel oluyor. bakın diziyi beğenmeye çok gönüllü gelmiş biri olarak yazıyorum bunları. yine, ayrı ayrı yetenekli oyuncular bir ekip olamamışlar. bir bütünün parçalarını izlemiyoruz - uyumsuzluk ve herkesin tek başına takılışına şahit oluyoruz.

    başrol kimyası: bunu da ayrı bir alt başlık olarak ele almak istedim çünkü irem’le malesef herhangi bir an bir duygu yaşayamadım. yine aklım istanbullu gelin’e gidiyor. onda ilk bölümden bir bütünlük, akış, hikaye anlatımı vardı. özcan deniz-aslı enver acaba uyumlu mu? soru işareti de vardı ama her ikisi ayrı ayrı kuvvetli ve “duygu”luydu. zaman içinde de iyice döktürdüler. aslı enver şefkatli, yumuşak, duygulu, asi, kaygılı, çelişkili bir sürü duyguyu gözünün kenarındaki yaşla, dudağının kıvrımıyla verdi. duyguya çok vurgu yapıyorum çünkü bu bir aşk hikayesi. irem’in de hakkını yemek istemem çünkü özcan deniz de aslı enver ile kuvvetli bir dizi zemininde harikalar yaratıyordu. burada o da kopuk ve güçsüz bir oyuncu gibi görünmüş.

    demem o ki, zemin ne kadar kuvvetliyse (senaryo, yönetmenlik, vs.) oyuncular da coşuyor, hikaye de müthiş akıyor, naçizane izleyici gözlerimle yaptığım kıyaslar bunu söylüyor. raytingler de bir hayli geride... umarım yolu açık olur. ben bu hikayeyi derinlikli ve akışkan biçimde izlemeyi çok isterim.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap