160 entry daha
  • bu yazı bir adet sinirli harry potter severce yazılmıştır..
    tanım: dvdsi çıkmış filmdir, harry potter ve zumruduanka yoldaşlıgı nasıl filme çekilebilir konulu film taslagı oldugundan da hayli şüpheliyim.

    --- spoiler ---
    ben anlamıyorum, ahan 5 keredir uyarlama yapıyorsunuz sevgili film yapım ekibi. neden kitabı hakkını vererek, yazarın kurdugu evreni butunsel olarak kavrayıp, ruhuna inerek, detayların detaylardan daha fazlası oldugunu idrak ederek, sevgiyle, saygıyla, tutkuyla bir kerecik okumazsınız? biraz ondan bir az şundan, aha seyirci şunu da görmeyi isterdi, koy şuraya iki tane kitaptan alınma içi boşaltılmış replik, pamuk ipliğiyle bağlanmış skeçlerden müteşekkil klibimsi bir film yap. bu mudur?
    bakın ben size biraz tüyo vereyim:
    *gizlilik nizamnamesi denen bir şey vardır, bu sebeple bir grup süpürgeli buyucunun ışıl ışıl bir geminin yanından umarsızca gecmesi kanuna, nizama, edebe aykırıdır.
    * harry artık 5 senelik buyucudur, çok şey görmüştür; her rastladıgı yeniliğe aval aval bakmasına gerek yoktur.
    * dumbledore guclu bir buyucu olmakla kalmayıp guclu bir kişiliktir. tepkilerini dışavurması için bir mimik, bir kelime yeterlidir, etekleri tutuşmuş gibi etrafta dolanmasına gerek yoktur. nerde muhteşem richard harris, nerde dedem kılıklı michael gambon. peeh
    * snape harry ye ders verecekse gununu, saatini ayarlar odasına çağırır, yakasından çekip sürüklemez.
    * buyucu buyuyu asasıyla yapar, öyle duman olup etrafta ucmaz. (bakanlıktaki ölümyiyenler) .böyle bir guc kullanımını harry potter severler olarak tasvip edemeyiz zira kurgunun mantıgına aykırıdır.
    * kitapta olmayan, olamayacak şeyleri sahnelemek yerine üzerine biraz daha eğilip adam gibi film yapsanız çok daha iyi edersiniz, 1 saat daha uzatmanızda mahzur yok. biz bizeyiz şurda, kitabı okumayan birinin öldür allah anlamayacagı film yapmak yerine biz okuyucalara vefa burcunuzu ödeyebilirsiniz, süreyi çok değil 1 saat kadar daha uzatarak.
    son sozum de rowling’e dir. jenerikte yazar ekibinden oldugunu görünce kahroluyorum. bu kadar para odaklı dusundugune inanamıyorum jk. abla. yoksa bu fecaate niye izin veresin. seni yanlış degerlendirmişim. ühüh
    --- spoiler ---
88 entry daha
hesabın var mı? giriş yap