48 entry daha
  • yazın nba yokken amerikalıların canı sıkılmasın diye icat edilmiş bir organizasyon gibidir.

    dünyanın en iyi kadın basketbolcuları bu ligde oynar ama genellikle maddiyat daha ön plandadır. sadece yazın düzenlendiği için bu organizasyona verilen önem sıkı basketbol takipçilerine ulaşmaktan öteye gitmez... bu ligde oynayan oyuncular da daha sonra başta avrupa olmak üzere dünyanın çeşitli liglerinde belli başlı takımlarda boy göstererek geçimlerini sağlarlar. wnba sadece yazın düzenlendiği için ve bir profesyonel bir basketbolcu yılın geri kalanını boş geçirmek istemediği için çin, türkiye, rusya liglerinde oynamak hem maddi olarak büyük kazançlar sağlatıp hem de bu liglerde yine kendileri gibi önemli isimlerle bir araya gelip güzel işlere imza atmak, yeteneklerini perçinlemek isterler.

    mesela türkiye liginde düşme hattındaki bir takımda bile halihazırda wnba'de de oynayan 1-2 oyuncu bulabilirsiniz. hatta wnba'nin en iyilerinden olarak gösterilen özel oyuncuları bile ligimizin orta sıralardaki takımlarında oynarken görebilirsiniz. staples center, madison square garden gibi yerlerden elazığ, osmaniye, samsun'daki maksimum 2 bin kapasiteli salonlarda maç yapmak bu ablaların her zaman kaderidir.

    ne zaman ki wnba de tıpkı nba gibi kış-ilkbahar'da yapılıp daha düzenli bir hal alırsa o zaman dünya'da ve amerika'da kadın basketboluna olan ilgi artar, kadın basketbolcular sırf daha fazla para kazanmak için bilmedikleri diyarlara gitmezler. daha güzel ve işini ciddiye alan sporcular izleriz. evet, kadın basketbolunun en iyilerinden oyuncuları türkiye'de izlemek güzel ama söz konusu oyuncuların yaşadığı şartlar ve dünyadaki sporcu olarak konumları maalesef seyir zevkimizin önüne geçebiliyor.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap