369 entry daha
  • bu düşüncelerimin zaman içinde değişebileceğini düşünsem de şu anki "bana" göre hayat kurallarını bilip oynanması gereken *tek haklık bir oyundur.
    hayatta en önemli şey insanın kendisi.. biraz egoistçe ama öyle.. bunu bir kere kabullenmek lazım.. hayat dediğin mutlu olma savaşı değil mi? ama kendini mutlu etme savaşı. kimisi kendisine yüzük alarak mutlu olur kimisi afrika'da gönüllü olarak yoksullukla savaşarak. insanlar çeşitli. bu yüzden hayatın anlamı farklı biçimlerde olsa da temelde aynı olmalı: kendi mutluluğunu sağlamak..
    o zaman kendi mutluluğumuzu, temelleri kısmen genç yaşta atılacak doğru adımlarla**(doğru çevre, iyi bir eğitim, sağlık, doğru meslek, kültürel/zihinsel gelişim vs) sağlamaya çalışmamız gerekir. yaşamımızın ilk yıllarında daha çok ebeveynlerin kontrolünde ilerleyen bu "mutlu olma çabası" zaman içinde bireyin kendini tanıması ve kendi mutluluğunu tanımlaması ile gerçek şeklini alır. daha sonra yapılması gereken şey bu bahsettiğim adımları en mükemmel şekilde tamamlamaktır...
    gel gör ki, kağıt üstünde güzel gibi görünen bu tablo raslantılarla yeniden şekillenir. bazen de çok kolaymışçasına tamamen yıkılır. imkanlar el verirse ile yeni bir sayfa alınır. sıfırdan tekrardan tanımlar yapılmaya başlanır.
    ve hayat bu döngüde devam eder...
2934 entry daha
hesabın var mı? giriş yap