10 entry daha
  • kendi çıkarları için veya sırf hobi olarak ekmeğinize suyunuza, işinize aşınıza, hayatınıza kazık atıp gider ve son derece haklı olduğuna inanır. çünkü ona göre; o kazık atmamış siz kazığı tutmuşsunuzdur.
    bu kafadaki züpermanların ağzından "sana haksızlık ettim, hata ettim, afedersin, özür dilerim" gibi fani insan cümleleri duyamazsınız. geri vites göremezsiniz. bu nedenle affetmenize fırsat ya da gerek bile olmaz.
    bu insan modeli, kendini her şeyden ve herkesten üstün gördüğü için ilahi adalete ve* zamana yenileceğinden habersizdir.
    zaman; normalde öngörülebilir gibi görünür ama aslında ne getireceği hiç belli olmaz, şartları aniden değiştirebilir. burnu düşse eğilip almayan, her zaman haklı olduğuna inanan insana bile diz çöktürebilir. * *

    her zaman haklı olduğuna inanan bir kazıkçıya tosladıysanız ve savaşacak gücünüz yoksa mevzuyu zamana bırakıp kendinizi korumak en iyisi.

    ha eğer çarpışıp onu bastırabiliyorsanız; bravo artık siz de her zaman haklı olduğuna inanan güçlü bir cengaversiniz. "sizi şövalye ilan ediyorum, dük ilan ediyorum, hepsini birden ilan ediyorum..."*
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap