3 entry daha
  • biliyorum ki bir yerde "uslup muhim" lafi geciyorsa, bana veya benim uzerimden kapitalist emperyalist duzene sesleniliyor. oyle sadece benim laflarimin kalipla$mi$ komedileri degil tabi yapici oneriler oluyor devaminda. kemal sunalin tokatlayip ah canim gel opiim opme dongusu gibi. ben de birakilan "uslup muhim" kirintilarini takip ederek bu filmi buldum. serpi$tirilen ipuclarini cozdum, beni bu filmi izlemeye ikna etti, izledim.

    filmden aldigim mesaj "kitlelerin gudumlenmesi icin fiziksel guce/orgutlenmeye ihtiyac yoktur. nufuzlu bir birey, kitleleri yonlendirmek istedigi hedefi onlari cezbedecek ba$ka yerle$ik olgularla ili$kilendirerek gerekli yonlendirmeyi kolunu kipirdatmadan gercekle$tirebilir" oldu.

    cok guzel. galiba buradan bana dolayli olarak "hadi kullan nufuzunu ne duruyorsun?" deniyor. (bilemiyorum acik acik soylenmiyor, $ifreler, zaten biz boyleyizler, uslup muhimler, kainata gondermeler arasinda kayboluyorum).

    bir yerlerde altyazisi da verilmediginden ve "sen bu usluba ragmen icerigi kabul etmeye hazir misin" gibi bir zorlamaya itildigimden ben boyle kendi kendime $ifre cozmece oynuyorum. anladigim kadariyla fikirlerin "aptalca" gorunmesi, komik kacmasi ve hatali bulunmasi ihtimallerinden cekinildiginden boyle $ifreler bulmacalar $eklinde fasikul fasikul dagitiliyor.

    du$unuyorum ne olabilir diye, herhalde isteniyor ki "niteliginden bagimsiz" fikir beyan ozgurlugu, yani "sansur kar$itligi", ek$i sozluk'te standart olsun ki insanlar "herhangi bir sebepten" fikirlerin tra$lanamayacagini norm olarak benimsesinler bu beklenti gercek hayatlarina sicrasin ve bu konudaki haklarini gercek hayatta aramaya gudumleri olsun.

    yani zannederim talep $u:
    - sozluk formati kalksin
    - moderatorler 10 entry begenerek yazar almasin her yazar gelsin
    - yazarlar hicbir zaman ucurulmasin/caylak olmasin
    - entry'ler herhangi bir sebepten ("gotumuze girebilir" dahil) silinmesin
    - ortaya cikacak copluk bireysel filtrelerle takip edilsin, herkes sozlugu istedigi gibi gorsun, coplugu kollektifce ignore etsin.
    - dava gelirse sozluk bunu goguslesin, tazminatlari odesin, gerekirse kapatilsin

    sonuc:
    - sozluk her insan ve her goru$u formatindan ve gote girebilirliginden bagimsiz barindirmayi norm olarak etrafa yayacak, benimsetecektir.
    - bu normu benimseyen ve kendi ya$amiyla e$le$tiren halk ek$i sozluk kapatildiginda ya da diger alanlarda fikir ozgurlugune halel geldiginde ayaklanacak sozlugu actirmak, fikir ozgurlugunu geri almak icin ayaklanacaktir.
    - eger halk bunu sadece ek$i sozluk'suzlukle cezalandirilmakla kalmayacak, tekrar bir kivilcima kadar du$unsel kafesinde ya$amaya mahkum olacaktir.

    oneri buysa degerlendirecegim, yok degilse burada boyle kalsin hatira niyetine. $ifrenin tamamini bir gun cozecegim elbet nietzchevari baurillardimsi kriptoanaliz kirim halk oyunu gucumle.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap