99 entry daha
  • 2000 yılının mart ayı içerisinde yayınlanmış bir recoil albümü; downtempo, trip-hop ve illbient türünde şarkılar içermekte. ama jazz sound'una da oldukça yakın, deneysel ve özgün bir tarzı var. vokaller ise spoken word denilen türden, yani bolca hikaye dinliyorsunuz bir nevi; fakat etkileyici ve kulak kabartacağınız türden vokaller. tam bir gece yarısı albümü olduğu söylenebilir bu yüzden, çünkü albümdeki her bir müziğin ruhu karanlık olduğu gibi bir o kadar da tutkulu ve depresif.

    albüm içerisinde en dikkat kesildiklerim ise (şarkı numaralarına göre) şunlar oldu;

    (2)
    want ft. nicole blackman
    sözleri, vokali, müziği ve atmosferiyle albümün en iyilerinden. vokal ise adeta bir anita lane.

    ''i want to strangle the stars for all they promised me''

    spotify
    youtube

    (3)
    jezebel ft. diamanda galas
    bu şarkıda 1930'lu yılların amerikan vokal grubu the golden gate quartet'ın jezebel'inden sample'lar kullanılmış. hatta sample desek haksızlık etmiş olabiliriz, çünkü bu şarkı daha çok jezebel'in recoil müziğiyle harmanlanmış hali. dinlemesi oldukça keyifli, enteresan bir parça.

    ''then death come knockin' on jezebel's door and said “come on woman ain't you ready to go? of your evil deeds god's done got tired, you got to go to judgment, stand trial."

    spotify
    youtube

    (7)
    vertigen ft. rosa m torras / diamanda galas
    katalanca dilindeki sözleri, kilise korosu tadındaki vokalleri ve diamanda galas'ın performansıyla ayin atmosferini aratmayan, oldukça etkileyici ve yöresel, ve aynı zamanda da tam bir dark ambient.

    ''el dolor i la por són tot el que sento
    tinc por de caure per sempre''
    (tek hissettiğim acı ve korku
    sonsuza dek düşmekten korkuyorum)

    spotify
    youtube

    (10)
    black box (pt.2)ft. reto bühler
    yanılmıyorsam kendisi tam bir illbient örneği; çok karanlık, çok depresif. ama buna rağmen de arkadan arkadan gelen kuş sesleri var. ve sonra bir bebek ağlamasıyla kesiliyor kuş sesleri, ve bir uçak iniyor sanki. bir filmin içindeymişsiniz gibi, tuhaf ama etkileyici.

    ''i got really afraid
    my heart missed a beat
    i felt this had already happened
    but i was about to see it again...''

    spotify
    youtube
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap