17 entry daha
  • 6 mayıs 2021'de yapılan yerel seçimlerde işçi partisi adına yaşanan hezimetin ardından üzerinde büyük bir istifa baskısı olan işçi partisi lideri

    gerek brexit gerekse pandemi sürecinde takip ettiğim kadarıyla ne parti olarak ne de şahsi olarak hükümete karşı net bir şekilde bir tepki ya da politika geliştirmiş değil. halbuki jeremy corbyn nin istifası ile sonuçlanan son genel seçimlerde işçi partisinin aldığı ağır hezimetin ana sebeplerinden bir tanesi jeremy corbyn 'nin o dönem bir çok belirsizlik barındıran brexit 'sorununu' nasıl çözeceğini net bir şekilde açıklayamamış olmasıydı. keir starmer, sosyalist çizgide görüşlere sahip jeremy corbyn e göre çok daha merkezi sol çizgisinde (hatta sağ görüşe daha yakın da denilenebilir) bu yüzden kendisinin gelişi ile jeremy corbyn döneminde kaybedilen oyların geri kazanılması umudu şimdilik hayal olarak kalmakta. ayrıca sözüm ona mağlubiyetin tüm sorumluluğunu üzerine alıp ilk iş olarak kadın başkan yardımcısını görev alması çokca eleştiriliyor. - seçim sonrası yaptığı ve ne dediği tam olarak anlaşılmayan konuşması da alay konusu.

    bu kadar yarattığı hayalkırıklığından sonra işleri kendi lehine çevirmesi oldukça zor görülüyor. jeremy corbyn'nin theresa may' e karşı yaptığı çatır çatır muhalefetin onda birini bu adamda göremiyorum. konuşmasında belirttiği parti içi değişikliklerle nelerin yapılacağını, bu değişikliklerin nasıl etki edeceğini takip edip göreceğiz artık.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap