2 entry daha
  • bir çok kişiyi telekomunikasyon şirketinin telefon faturasını zamanında ödenmemesinden dolayı negatif olarak kayıt altına alan holdingtir. cep telefonu faturası gelir, 4 hafta içinde ödemezseniz küçücük bir kredi bile alamaz hale gelir, banka hesabı dahi açamazsınız. türkler arasında schufan var mı / schufam var şeklinde telafuz edilir.

    iki çeşidi vardır, negatif ve nötr. eğer negatif bölümünüzde bir ve fazlası kayıt varsa, borcu ödediğiniz tarihten itibaren 3 sene sonra bu bilgiler otomatik olarak silinirler.

    nötr olanı ise schufa score takip eder. ne kadar sık ikamet adresi ve iş yeri değiştirdiğinize, kaç kredi vb. sorguladığınıza göre belirlenir. örneğin kısa bir sürede birden fazla bankaya kredi başvurusunda bulunmuşsanız, diğer bankalar size bu kayıtları gördüğünden dolayı vardır bir sebebi deyip kredi vermezler. aynı şekilde birden fazla müracat olmuşsa ve reddedilmişse, diğer şirketlerden cep telefonu için faturalı hat alamazsınız. sık taşınan biriyseniz ve eğer makul bir sebebiniz yoksa (ki sorulmadan bir şekilde bunu laf arasında söylemeniz gerekir) geçimsiz, doğal olarak problemli biri olduğunuza kanaat getirilir, faydalanmak istediğiniz hizmetten faydalanamazsınız. ayrıca ödenmesinde problem yoksa dahi başka bir krediniz olup olmadığını da burada kayıtlıdır. maaşınızdan geçim için gerekli olan para (mutfak masrafı ve kira) + kredi + kalan paranın 1/3 oranı çıkarılır, kalan para örneğin krediye yetiyor mu diye kontrol edilir.

    almanya'da yaşayan bir çok insan (buna alman'lar da dahil) schufa ile schufa score arasındaki farkı bilmez, reddedilen başvuru sonrası ''schufa sorunum yok, yabancıyım diye bana böyle yapıyor bunlar'' diye ısrarla sinir harbine girer bir çok kişi, bankalar çok sıkıştıklarında bu oluşumdan * bahsederler. biraz gizliliği esas almıştır bu alt kurum. neticede sık taşınmak, çok işyeri değiştirmek suç değildir ama istikrarsız bir görüntüdür, 30 senelik bir kredi vermeyi planlayan banka için ise istikrar çok önemlidir.

    yine pek bilinmemekle beraber; acil bir ihtiyaç varsa ve kayıt altına alınmış olan negatif durumdaki borç ödenmişse, 3 sene geçmemiş olsa dahi avukat aracılığı ile (biraz uğraştırsalar da) bu bilgileri sildirebilirsiniz.

    siteye kayıt olduktan sonra https://www.meineschufa.de/index.php?site=3_1 adresinden 7,60 avro karşılığında online schufa isteği yapabilirsiniz, şahsi bilgileriniz iki iş günü içinde postayla gelir.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap