3582 entry daha
  • bazen görünen en basit açıklama doğru açıklamadır (bkz: occam’ın usturası). sedat peker için de bir çok konuda geçerlidir bu söz. cia’miş mossad’mış falan geçin. hayatınızda sedat peker kafasına yakın kafa yaşayan birileriyle tanışsanız anlarsınız zaten.

    böyle adamlar hem çok agresif hem de çok tahmin edilemez olabilirler. o yüzden suça meyillidirler. bunları teşkilatlarda keşfedip beslemeye başlar birileri genç yaşta. vatan elden gidiyor din elden gidiyor diye manevi duygularla beslenerek büyütülürler. yaptıkları kötülükleri, işledikleri suçları bu şekilde tevil eder ve vicdanlarını rahatlatırlar. ama o gençlik ateşi yavaş yavaş sönmeye başladığında, bir de aile kurup çoluk çocuğa karıştıysalar artık isimlerini temizlemek isterler. yavaş yavaş kullanıldıklarını anlarlar ama kabullenmek istemezler. kurdukları düzenin de bozulmasını istemedikleri için mafya bozuntusundan hayırsever işadamına doğru evrilmeye başlarlar. yani yüzeye gelip kafalarını sudan çıkarmak isterler.

    peker de öyle bir noktadaydı. ancak parti/devlet içi hesaplaşmalarda “sedat yamuk yapmaz” varsayımına kurban gitti. kendisine söyleneni yaptı, yurtdışına çıktı. orada satıldığını, harcandığını gördü ve bir yola girdi. kendisinin de dediği gibi olayların buraya geleceğini hesap ettiğini hiç düşünmüyorum. bu adam çok akıllı ama bir o kadar da saf, gençler. çoğu konuda aklından ne geçiyorsa onu söylüyor. yalanı yok mu, illa ki var ama nadir. türkiye’ye dönüşünün önündeki kişileri hedef seçmişken savunma psikolojisi ile kendisini satan güruh cephe genişletince kendisi de serbest atışa geçti, bi nevi deli damarı tuttu ve bi sürü insanı bu sebepten “yaktı”. her video daha da geri dönülmez bir noktaya itti peker’i ve o da oluşturabildiği gündemi ve aldığı desteği gördükçe acaba bunca yılın günahını çıkarabilir miyim diye bu işi büyüttü (bkz: aslan avı). peker’den kesinlikle bunu beklemeyen tipler de ilk önce arayıp keklik gibi görüşmeler yaptılar. şu an hala şoku atlatabilmiş değiller, kim nasıl cevap verecek bilemiyorlar.

    sedat peker için canını verecek yüzlerce insan yaşıyor bu ülkede. o yüzden her videosunda saflarını düzgün tutmak için akıncılar, serdengeçtiler diye selamlıyor tayfasını. videonun sonunda yıllardır yaptığı gibi turan’ı kuracağız hayalini satmaya devam ediyor. zira bu tayfa elindeki en büyük güç şu an. bakanlıklarda, belediyelerde, adliyelerde, her yerdeler. kendisine bir çok konuda haber uçuruyorlar ve peker onlara uyuyan hücre muamelesi yaparak elini düşmanlarına karşı güçlü tutmaya çalışıyor. eğer peker’in ahlaki ya da dini bir falsosu varsa bu ekip gevşer, düşmanlarının tek çıkar yolu bu. yoksa işleri zor, kolay kolay yıkamazlar.
3219 entry daha
hesabın var mı? giriş yap