48 entry daha
  • öncelikle altını çizerek söylüyorum, deneyimli bir avukatla çalışın,
    aşağıda yazdıklarım ön bilgi şeklindedir ve kirasını ödemeyen kişilere karşı yapılabileceklerin bazılarıdır, bazı ev sahipleri haklarını bilmediklerinden bir şey yapamayacaklarını sanıp bir avukat tutmaktan geri kalıyorlar ve zarara uğruyorlar.

    şu durumda ilk seçenek tahliye talepli icra davası açılır. icra takibi kesinleştikten sonra
    kiracı 30 gün içerisinde borcunu ödemezse taşınmazdan tahliye davası açılır.
    ancak 30 günlük süre içerisinde kiracı tüm takip masrafları da dâhil olmak üzere borcunu öderse taşınmazdan tahliye edilemez. çok önemli edit: dava icra hukuk dairesinden açılmalıdır. icra hukuk dairesi şekli denetim yapar. var mı var, yok mu yok. bütün masraflar dahil para yatmışsa tahliye kararı çıkmaz, yatmamışsa tahliye kararı çıkar.

    2. yöntem: şimdi bir ihtar çekilir ve muaccel olan ilk kirasını (yani sonraki ay) ödemediğinde 2. kez ihtar çekilir, kira dönemi bitiminden en geç 1 ay içinde tahliye davası açılır ve kapının önüne koyulur.

    eğer borçlar tahsil edilemezse icra dosyası ara sıra yenilenir, 8-10-15 yıl sonra borçlunun karşısına işlemiş faiziyle çıkarılır ve tahsil edilir.

    borçlular genelde tamam artık yırttım diyerek gevşek davranmakta, kimine miras kalmakta kimi ise para kazanıp yada işe girip gelir elde etmektedir. paranızı faiziyle birlikte avukat-icra masrafları da dahil olmak üzere tahsil edersiniz. ölmüşse icrayı mirasçılarına gönderirsiniz.
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap