37 entry daha
  • başarılı bir gerilim. zaten nicole kidman'ın o bakışlarını görünce insan bir refleks olarak geriliyor. (ya da bu the others'tan kalan bir alışkanlık. bilemiyorum.) bir de altına bir uzaylı istilası teması yerleştirince zaten çıkan sonucun kötü olmaması garantileniyor.

    evet, belki zevk alabilmek için beklentileri biraz düşük tutmak gerekiyor. kendine özgü yanları çok fazla değil, yani bir 28 days later gibi kendine ait ortam ve mantık setleri kurgulamıyor. hemen tüm olaylar alışkın olduğumuz şeyler. ama tüm bu olağanlığın içinde kendine özgü bir tat yakalanmış. aralara da güzel mesajlar ustaca serpiştirilmiş, fazla göze batmadan işlerini yapıyorlar. seyretmeye değer.

    --- spoiler ---

    artık insanların "bi tepişmeden duramamaları", ve bunun sonucunda her ellerini attıkları seyi kurutmalarına uzaylılar bile seyirci kalamaz. şu insanları bir kurtaralım duygusuyla herekete geçerler. öncesinde ise bir yemekte, insanların özlerinde hayvansal güdüler tarafından yönlendirildiğini, insan doğasındaki bu tip gaddarlıkların* insanı insan yapan temel değerlerden olduğunu, toplumsal gelişme kültür vs.'nin bunu değiştiremeyeceğini idda eden rus konsolosuna; hala insanlık için umut besleyen humanist/feminist psikiyatr nicole kidman gereken cevabı vermiştir. gerçekten de uzaylılar insanları ele geçirdikçe, insanlar arasındaki tartışmalar kavgalar gürültiler -orta doğu'dan referanslarla- ortadan kalkmaya başlar ve o hep başarmak için uğraştığımız insanlar arası birlik-bütünlük tam anlamıyla sağlanır. duygular ise bu uğurda feda edilmesi gereken küçük bir ayrıntıdır. yalnız, bu sürece tanık olan kahramanımız insanlığın çok şey kaybettiğini fark ederek uzaylılara karşı savaşmaya başlar. neyse savaş kazanılır ve haklı çıkan rus konsolosun sözleriyle film biter:

    "in the right situation, we are all capable of the most terrible crimes. to imagine a world where this was not so... where every crisis did not result in new atrocities... where every newspaper is not full of war and violence... well, this is to imagine a world where human beings cease to be human. "

    --- spoiler ---
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap