17 entry daha
  • barış manço müziğinde çok önemli yeri olan bir albüm. sözüm meclisten dışarı ve estağfurullah ne haddimize'de artık kemikleşen kurtalan ekspres tarzı bu albüme destek veren jean jacques falaise sayesinde çok daha orijinal bir hale geliyor. barış manço'nun da mahkum gibi bugün bayram gibi şarkılarda söz yazarı olarak geldiği çok başarılı bir noktadır bence. düzenlemeler desen harika.

    ama bir sene sonra değmesin yağlı boya albümüyle barış manço yavaş yavaş çocuklar için esprili şarkılar yapan bir kimliğe bürünüyor.. elbette 7'den 77'ye programıyla yaptıkları hiçbir zaman yadsınamaz. ama müzikte 24 ayar'dan sonra geri gitmiştir barış manço. cem karaca'nın konuk olduğu, hatta cem karaca, barış manço ve cahit berkay üçlüsünün unutulmaz uzun ince bir yoldayım performansının da bulunduğu televizyon programında kendi de artık bilgisayarla yapılan müziğin çok daha kolay olduğunu, "böyle bir teknoloji varsa kullanırım" şeklinde belirtmiştir. ancak enstrüman kayıtlarının giderek azaldığı, şarkıların içeriğinin de giderek az önce belirttiğim gibi eğlenceli - didaktik çocuk şarkıları maskesinin altında giderek yavanlaştığı da gözle görülür derecede.

    şöyle yapsaydı böyle yapsaydı demek çok yersiz ve hadsiz bir davranış şu an, müziğinde bu şekilde belirttiğim, bana göre geriye gidiş, başka boyutlarda bambaşka açılımların sonucu büyük ihtimalle. o dönemde popülizme kayan bir çizgi olduğu apaçık ortada, ancak bu ülkenin o dönemde çocuk olmuşları da barış manço'ya müziğinin dışında bambaşka bir hayranlık beslediler, sevdiler.

    bilgisayar destekli, didaktik çocuk şarkılarıyla dolu albümler yapmaya devam edebilseydi keşke.. yine de her pazar güzelim muhabbetini dinlemek isterdim..

    her neyse.. ne diyorduk.. 24 ayar. güzel albüm. ruhun şad olsun barış abi.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap