• gercekten ozel bir ilkokul. sadece finansal statu olarak degil, insan kalitesiyle de ozel bir okuldu. siniflar vardi, ama subeler yoktu. "besinci siniflar" diyince tas catlasa 25-30 kisiden bahsediyor olurdunuz.

    eski binasi goztepe'de bulunurdu. dort katli bir binaydi. en alt katta yemekhanesi, ozel jimnastik salonu (ucuncu katta alelade bir odaydi bu, hatirlarim), ikinci katta yuvasi ve her zaman kilitli olan, kimsenin cikamadigi ancak herkesin olesiye merak ettigi, "bir gun oraya cikip oranin sirrini ogrenecem" geyikleri yapan ilkokul cocuklarinin ortak meraki olan cati kati...

    cok da guzel bir bahcesi vardi buranin.. on tarafi sokaga bakar, ancak onunden hic satici gecmezdi. aygaz haric. goztepenin gobeginde olacak bir de... futbol maclari oynanir, bir ust siniflara karsi oynaniyorsa mutlaka bizden daha yasli olduklari icin hile yaparlardi...

    "arka bahce" vardi bir de, kucuk igrenc bir arka bahce. su deposunun yanindaki oglak boynuzlarini her sezinli hatirlamalidir.

    hele hele okulun binasinin arkasindaki arazi... cok buyuktu, cok sik agaclari vardi, ancak cok bakimsiz dev bir bahceydi bu, ortasinda ise ahsap bir bina bulunurdu. evin yaninda mutlaka iki veya daha fazla mercedes bulunurdu. hep "mit ajanlari bu evde kaliyor!" geyikleri yapmak icin birebir bir ortam olusturmustur.

    yuvadayken onunde kanguru cebi gibi bir cebi olan kirmizi-beyaz ufak kareleri olan onlukler vardi. ilkokul 1'e terfi edildiginde ise artik siyah-beyaz ufak karelerden olusan ilginc bir deseni olan, yine kanguru formasyonu, arkadan baglamali garip onlukler giydirirlerdi. pazartesi ve cuma gunleri ozel kiyafet giymek sartti, mutlaka gri okul uniformasi giyilmeliydi.

    en azindan seneler once, anlatildigi gibiydi. ancak, bitti. simdilerde goztepedeki guzide bina satilmis, yerine apayri bir yerde, apayri bir bina alinmis, subeler konmus, yuva genisletilmis, hatta 8 senelik kesintisiz egitim ile ortaokul bile yapilmistir. eski ozel sezin ilkokulu binasinin yerinde ise insaat vincleri gezinmektedir.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap