1774 entry daha
  • ceylan'ın anadolu insanını en çıplak haliyle anlattığı yapımdır.
    filmle alakalı bir çok bilgi zaten paylaşılmış, ben de çekim mekanları nerede onunla ilgili aklıma gelen yerleri paylaşayım.

    birinci çeşme: dağsolaklısı köyü ile çipideresi köyü arasındaki köy yolundadır. çipideresi köyüne 500 metre mesafededir. filmdeki çeşme ve ağaçlar aynen yerinde duruyor. ağaçlar çok büyümüşler.

    görsel

    görsel

    üçüncü çeşme: dağsolaklısı köyü ile keskin ilçesi arasındaki köy yolundadır. dağsolaklısı köyüne 1 km mesafededir. çeşme aynen filmdeki gibi duruyor.

    görsel

    görsel

    dördüncü çeşme: kavlak köyü ile kavurgalı köyü arasındaki köy yolundadır. filmdeki bazı ağaçlar kesilmiş ama dere aynen yerinde duruyor.

    cenazeyi aldıktan sonra sabaha karşı şehre dönerken arkadaki karlı dağlı sahne: ceritmüminli köyü dağ yolu yönünden gelen yol.

    görsel

    doktor işerken gördüğü insan yüzlü kabartma: aslında böyle bir kabartma yok ama çok benzeri ceritkale kaya mezarları ve insan kabartmaları bölgesinde var. bu sahne yoncalı köyü civarındaki dağlık alanda çekilmiş.
    filmin başındaki lastikçi dükkanı: kırşehir yönünden gelirken, keskin ilçesi girişinde sur kebap'ı geçince sol tarafta. hala lastikçi olarak hizmette ve içerinin dizaynı televizyon, soba, küvet ve çaydanlıklara kadar aynı şekilde duruyor.
    bu arada bir bilgi: gerçek cinayet işlendiğinde o dükkanın üstü lokantaymış ve gerçekten de o dükkanda içmişler ve o gece cinayet işlenmiş. başka bilgiler de var ama uzatmayayım.

    görsel

    görsel

    morg giriş kavga sahneleri: o dönemde keskin devlet hastanesi şimdilerde keskin 3 nolu aile sağlığı merkezi olan yerin ilk binası. şu an atıl biçimde duruyor. otopsi, doktorun makam odası ve doktorun lojmanı da yine aynı binada. bu bina ercan kesal'in de ilk görev yeri. kesal'in o meşhur beyaz önlüklü fotosu da burada çekildi. (aslında ilk görev yeri ceritmüminli ama o hikaye çok karışık, uzatmayayım şimdi)
    ayrıca filmdeki doktorun lojmanı olarak görünen, fotoların asılı olduğu oda, kesal'in görev yaptığı dönem bir süre kaldığı odadır.

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    filmin en sonundaki okul sahnesi: hasandede ilköğretim okulu. şu an aynı yerinde ve aynı binada ilkokul olarak faal durumda.

    görsel

    muhtar sahnesi: yoncalı köyü'nde çekilmiş. keskin yönünden gelirken, köy girişinde yoncalı tabelası göründüğü zaman yolun sağındaki kocaman avlusu olan ilk ev. ilk gidişimde ev sahibi yoktu, ikinci gidişimde evdeydi. hem sohbet ettik hem de bahçesinden topladığı salatalığı bize ikram etti. evin gerçek sahibi zeynep ana, 6 yıl kadar evvel vefat etmiş ve ev şu an boş duruyor. bazen zeynep ananın oğlu ve gelini eve gidip geliyormuş, biz de tesadüfen karşılaştık ve evi bolca gezdik.

    görsel

    görsel

    görsel

    doktorun yürüdüğü uzun sokaklar: keskin şehir merkezi caminin karşısındaki sokak. hala aynı duruyor.

    cesedi alıp şehre dönerken gündüz yol çekimleri: barak köyü ile kayalasolaklısı köyü arasındaki yollarda çekildi. özellikle meşhur yan yana üç yol sahnesi üçkuyu ile kayalasolaklısı arasındaki köy yolundadır.

    görsel

    görsel ( bunu ütüyle çekmişim galiba )

    başka sahneler aklıma gelirse ya da sizden mekanlar ile alakalı yeni bilgiler gelirse ekleme yaparım.

    bu da bonus olsun, filmde bolca konuşulan ceceli köyü civarları.

    görsel

    edit: ekleme ve çıkarma

    khan shabbir'e teşekkürler
249 entry daha
hesabın var mı? giriş yap