9 entry daha
  • şimdiye kadar bir kez yaşadım ve park halindeyken çarpan alkollü bir sürücü yüzünden oldu.

    adam olaydan hemen sonra inip telefonla konuşmaya ve uzaklaşmaya başladı. kaçmaya çalıştığını anlayıp koluna girip kaçmasına engel oldum ve "beni darp ediyorlar." diye bağırmaya başladı. hemen polisi aradım ve adli vaka olduğunu düşündüğümden onlar gelene kadar adamın kaçmamasını sağladım. bu arada adamın çalıştığı şirketin sahibi geldi. aracın şirket aracı olduğunu ve adamın ehliyetine el konulursa -ki bu kesin olacaktı- işlerinin aksayacağını söyledi. bu sebeple aracı, yanında getirdiği "ayık" olan kişinin kullandığına dair beyan vermek istediklerini söyledi. kabul etmedim ve polisi tekrar aradım. bu sırada "bursa küçük şehir, yarın yine karşılaşırız." gibi kendince bir tehdit mekanizması oluşturmaya çalıştı ama geri adım atmadım. ne gerekiyorsa onu yapmak istediğimi ve isterse ertesi gün beni görebileceğini söyleyip kartımı verdim. sonrasında o da üslubunu yumuşatıp kendi kartını verip ev ihtiyacım olursa yardımcı olmak istediğini söyledi. medeniyet güzel şey.

    enteresandır, tekrar aramam sonrası polis gelmek istemedi ve aramızda anlaşmamızı istedi. ısrarlarım ve başkası üzerinden tutanak tutmak istediklerini söylemem sonrası bir saatten fazla bir süre sonra gelip tutanak tuttular ve adamı karakola götürdüler. ben de o zamanlar çalıştığım şirketin bayramda ailemle keyifli vakit geçirmek adına verdiği şirket aracına hiçbir kusurum olmamasına rağmen çarpılmış olmasının verdiği mahcubiyeti yaşadım.

    kaza durumunda tavsiyeler:
    1. önce sakin kalmaya çalışın ve dörtlüleri yakın.
    2. sizde ya da olaya karışan araçta/araçlarda ambulans çağırmayı gerektiren bir durum olup olmadığına bakın.
    3. olay anındaki araç pozisyonları ve mümkünse sürücüyü de içerecek şekilde video/fotoğraf kaydı alın.
    4. hemen sonrasında araçları güvenli bir alana çekin.
    5. karşı tarafın plaka, ehliyet ve sigorta bilgilerini mutlaka alın. sigorta şirketleri ödeme yapmamak için türlü bahaneler aradığı için eksik bilgi/evrak yüzünden mağdur olmayın.

    genel tavsiyeler:
    1. araçta en az bir adet kaza tespit tutanağı ve tükenmez kalem bulundurun.
    2. bir kez kaza yaşadığınız için araçtan ve trafikten soğumayın. hayat devam ediyor.
    3. araç kullanırken telefona bakmayın (büyük harflerle yazıyorum.).
    4. siz her ne kadar dikkatli olsanız da dikkatsiz ya da sarhoş bir sürücünün hatası nedeniyle kazaya karışabileceğinizden, çevrenizi de iyi gözlemleyip trafiktekiler her an hata yapabilecekmiş gibi temkinli davranın (sinyal vermeden şerit değiştirenler, yolun ortasında aniden fren yapanlar, telefona dalıp kırmızı ışığı görmeyenler, vb.).
    5. tartışma ya da anlaşmazlık durumunda zorunlu hale gelmediği sürece her ne olursa olsun araçtan inmeyin. bir sonraki bineceğiniz araç ambulans ya da polis/jandarma aracı olabilir.
2662 entry daha
hesabın var mı? giriş yap