16 entry daha
  • kendisiyle ilgili yazılan tüm entryleri okuduğum fakat bir allah'ın kulunun da bu tokenin ne olduğunu ve ne işe yaradığını yazmadığı token.

    öncelikle kendisinin ismini duymuştum fakat coinlist'in iyice saçmalamasından ötürü pide kuyruğu gibi token satış kuyruğuna girmek istememiştim. bir eski dostun tavsiyesiyle yeniden bir baktım ve bugün itibariyle kendisini almış oldum.

    öncelikle sevgili dostlar, bu proje gerçek dünya varlıklarını blokzincirine getirmeyi hedefliyor. ilk defa duymuyoruz daha önce de deneyen fakat abd tarafından engellenen örnekleri oldu, ismini hiç paylaşmayayım. neyse, bu projenin çalışan bir ürününün olması, yatırım yapmamdaki 1. neden oldu. tinlake kısmında, "gerçek dünya varlıkları" listeleniyor ve bunlara ortak olup ya da finansman sağlayıp, getiri elde edebiliyorsunuz. incelediğim kadarıyla dai (şimdiye kadar 26 milyon dai yatırılmış, bu da 2. neden) yatırıyorsunuz ve apy oranında bir getiri sizinle paylaşılıyor. üstüne cfg olarak ödül de kazanıyorsunuz. bu aralar 10k dai'ye 10 cfg veriyor. hiç fena değil. ama muhtemelen bu azalacaktır.

    yukarıdaki kısmı ethereum zincirinde gerçekleşiyor. bir de altair var. o da kusama, polkadot ve ethereum zincirlerini birbirine bağlıyor. bir anlamda köprü diyebiliriz. kusama'nın verdiği güçle nftler başta olmak üzere yepyeni alanlara açılma fırsatı elde edeceğini söylüyor proje. airdrop ile daha önceden cfg tutanlara dağıtılmış. o yüzden pre saleden girenler, hadi yine iyisiniz *

    daha yazacaktım ama vaktim yok. kısaca projeye yatırım yapma da 3., 4. ve 5. nedenlerimi de paylaşayım. biri maker&aave ile ortaklık yapması (aynı zamanda fenbushi capital gibi fena sayılmayacak vc destekliyor), bir diğeri berlin eyaletinde yatırım bankasından 400k eur hibe 1m eur kredi almışlar (bu yazının başında bahsettiğim legal riskleri biraz olsun azaltıyor) ve sonuncusu coinlist'te satış yapan proje ortalamalarına göre oldukça düşük getiri vermiş. satış fiyatı 0.55 ve 0.38 iken an itibariyle fiyatı 0.70. pide kuyruğuna girip max 500 usd kilitsiz hatta üstüne 2 yıl kilitli alma zahmetinden yalnızca 1.5-2x ile kurtuluyorsunuz.

    umarım sözlük moonboyları fiyattan başlarını kaldırıp projenin ne olduğuna ve ne işe yaradığına da bakarlar, incelerler ve paylaşırlar. çünkü maalesef bu şekilde kripto paralardan anlamlı gelir elde edemezsiniz, üzgünüm.

    herkese bol şans
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap