21 entry daha
  • kitabin fazla hizli bir ozeti olmus cizgi film.

    animasyon falan diyemiyorum, elimizde dupeduz ucuz bir cizgi film var. ejderha ve ejderanlar 3d modellenmis ama 2d 3d kaynasmasi hic mi hic saglanamamis ne yazik ki. keske hepsini 3d yada 2d yapsalarmis.

    tek sorunumuz bu olsa yine iyi. sturm, tanis ve flint disindaki karakterler cok basarisiz modellenmis. tika afedirsiniz ama gotum gibi. raistlin desen evlerden irak, o gozler ne oyle, hic mi kum saati gormediniz be abi? elflere ozellikle dikkat cekmek istiyorum, direkman sivri kulakli insan cizmisler, len azicik inceltseydiniz, zerafet katsaydiniz.

    dedigim gibi film fazla hizli gittigi icin olaylar ancak ustun koru sekilde anlatilip geciyor. kitabi okumamis biri icin anlasilmasi pek zor olmayacaktir, ana hatlar belirgin ama filmi izleyerek kitabin derinligine inmek imkansiz.

    bir baska buyuk handikap ise yine cizimlerde. raistlin'nin dalga gecen, kucumseyen bakislari, laurana'nin yuzundeki ask ifadesi gibi mimikle verilecek duygusal belirtimler yok. devamli olarak suratlar donuk donuk duruyor. sturm'un raistlin'e olan killigi disindaki grup arasi iliskiler pek verilememis. flint'in tas'e hissettigi kizginlikla karisik sevgi, raist'in iyi niyetli kardesi caramon'u tersleyip durmasi, fizban'in bunakligi yok gibi birsey. hele sonda kitapta carpik gulumsemesi ile kendine has bir guzelligi oldugu soylenen kitiara'yi carpik gulumsetecez diye cemcuk agizli yapmislar tam olmus. son bi sozum de ejderhalar icin, ejderler bir buyuyor bir kuculuyor. misal xak tsaroth'daki black dragon olmasi gerektigi gibi buyuk, ancak solace'a saldiran kirmizilar kus gibi len. hele dagin yanindan ucan suru olarak gosterildikleri sahnede resmen marti gibi takiliyorlar gencler. daha yazilacak cok sey var ama hepsi olumsuz, o yuzden devam etmek istemiyorum.

    sonuc olarak fazla bisey beklemeden izledim, cok da sasirmadim. keske daha ozenli, daha duzgun bir is olsaydi. neyseki sinemalarda oynatip da lotr gibi birsey bekleyerek gidecek kitabi okumamis kitleleri seriden tiksindirtmediler. seriyi okumus insanlar icinse basarisizligi bastan kabul edilip kitabi hizlica bir hatirlamak icin izlenecek bir seyirlik var elimizde, otesi degil.

    edit: yazmayi unutmusum, simdi ekleyeyim. fantastik cizgi film istiyorsaniz record of lodoss war izleyin, o cizim olarak bundan daha iyidir, ne de olsa bir anime kendisi. hikayesi de klise fantastik kurgudur, izlenir zevkle.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap