8 entry daha
  • hakkında sözlükte 8 adet entrycik bulunan, pkk'nın kuruluşunda önemli katkısı olan gizemli şahıs.

    yaklaşık 10 yıl önce siyasetle kafayı bozduğum yıllarda bu adamı iyi araştırmıştım ama kaynaklar kısıtlıydı. bir de bu adam hakkında ne diyorlar diye pkk kaynaklarına da bakmıştım. pkk tarafından hazırlanan pkk'nın tarihini anlatan bir belgeselde bu adamın adı geçti.

    pkk'nın kurucuları bu adamdan çok rahat bahsediyorlardı. örgüt içinde öyle gizli saklı biri değildi. örgütteki herkes onu tanıyordu ve onu pilot diye çağırıyorlardı. çoğu da pilot'un örgüte para ve silah sağladığını söylüyor.

    öyle kısa süreliğine de pkk içinde kalmamış, 5 yıla yakın pkk'ya para, silah ve istihbarat sağlamış.

    pilot necati ile ilgili 2 teori oluşuyor kafamda;

    1- uğur mumcu'nun da dediği gibi devlet içindeki bazı klikler siyasi çıkar elde etmek için pkk gerçekten de devlet eliyle kuruldu. aracı kişi de pilot necati idi. pkk daha sonra kontrolsüz büyüyünce devlet pkk'nın ipini elinden kaçırdı. pilot necati de bu işin günahkarı ilan edilip 1982'de infaz edildi.

    2- pilot necati kürt kökenli olup (ki ağrılıdır) kürt milliyetçisi duygular besliyordu. pkk'ya gönülden bağlıydı. pkk'nın devlet içindeki ajanıydı. şayet devlet namına ajan faaliyet yürütseydi pkk'ya gerçek bilgilerini vermezdi. daha sonra ifşa olunca infaz edildi.
hesabın var mı? giriş yap