40 entry daha
  • kitabını yıllar önce okuyanlara nostalji yaşatmış film.

    --- spoiler ---
    kitabını ortaokul yıllarında okuduğumdan aradan uzun yıllar geçti ama david karakteri ile amanda karakteri arasında doğan elektriklenme sonucu marketin deposunda seviştiklerini hatırlıyorum. hikayenin ortalarında daha henüz mrs carmody cemaat oluşturmaya yeni yeni başlarken. yanlış hatırlıyorsam düzeltin. ama olması lazım. filmde yoktu bu sahne. ayrıca ikisi arasındaki ilişkinin düzeyini de anlayamıyoruz. filmde bu sahneyi - doksanların başlarına bin selam- çok bekledim ama frank darabont gerek duymamış sanırım. ama dediğim gibi ikisi duygusal olarak yakınlaşıyorlar mı belli olmuyor filmde.

    ayrıca sonu ile ilgili genel olarak yapılan boktan olmuş yorumlarına katılmakla birlikte idare ettiğini söyleyebilirim. araba içinde bekleme durumunda iken araya mesela 3 gün sonra gibi bir yazı girselermiş son mükemmel olurmuş. yani belli bir zaman dilimi geçecek ve umutsuzluk son noktada olacak. araba durur durmaz intihara karar veriyorlar.
    diğer taraftan, madem bir son yapma kaygısı içindesin - ben böyle bir kaygıyı aptalca buluyorum- ne diye vurduruyorsun adama çocuğunu bile. beklesinler hepsi. gelsin ordu kurtarsın sonra. mutlu son da olabilir. yada bekle yaratıklar bir aksiyona girerse o zaman vurursun. hiç mi zombi filmi izlemedin. o filmlerde bile insanlar, zombi bir ısırık alınca yada zombiye dönüştükten hemen sonra vurmaya karar veriyorlardı.
    --- spoiler ---

    yaratık tasvirlerini sevdim. aynı küçüklüğümde hayal ettiklerim gibiydi. sonuç olarak 7.5/10 dan 8/10 verdim gitti.
280 entry daha
hesabın var mı? giriş yap