• yıllardır faydalandığım ekşi dünyasına hediyemdir. çok şey öğrettin ekşi borcumuzu ödeme zamanı. allah senden razı olsun:) evet hemen bir tanım yapalım.

    tanım: non fungible art yani değiştirilemez nft sanatı.

    biraz uzun bir entry olacağını düşünüyorum bu yüzden çayı kahveyi alın gelin. hatta müzik açın uzun bir yolculuğa çıkacağız. baştan söyleyeyim eğer nft alemindeyseniz keyif aldığınız yere kadar okuyun veya hatam varsa düzeltme amaçlı da okuyabilirsiniz. size pek ilginç gelmeyebilir ama nft nedir lo bir de nft art çıkardılar başımıza diyenler beri gelin. baştan bir uyarı daha yapayım. burada yazılanlar sadece bilgilendirme amaçlıdır. kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. ama aklı başında olan herkes gibi insanlar okuduklarından bazı analizler yaparak istedikleri gibi yatırım yapma hakkına da sahiptir. anladınız siz onu. her yatırım aracında olduğu gibi nft dünyası da yüksek riskler barındırır. bu yüzden kaybetme riskini göze alarak üzülmeyecek miktarlarda yatırım yapmak da fayda var.
    öncelikle şunu söyleyeyim ki şok içindeyim. bizim türkler heryerde her şeye anında adapte olur ama nft dünyası hakkında henüz kimse bir şey bilmiyor. sözlükte nft başlığını açtım entry sayısını görünce dumur oldum. böyle bir pazar nası gözardı edilebilir inanılmaz. hele hele “nft çok pis patlayacak aga!” yada “kara para aklıyorlar” tarzı entrileri de görünce dedim ki yok bizden olmaz. asla ve asla bu kafadaki insanlara bir şey anlatmaya veya ispat etmeye gelmedim. eğer siz de bunlardan biriyseniz lütfen ama lütfen başlığı terk edin. hatta beni de engelleyin. mümkünse hiç bir zaman yollarımız kesişmesin. rica ediyorum. baba çok duyuyoruz da bu nedir ya acayip merak ediyorum biri anlatsa da öğrensek diyorsanız tam sizin için buradayım dostlar buyrun konuya girelim.

    aslında bu entriyi girmeyi bayadır erteliyorum ama artık dayanamadım.
    şimdi en önemli soru şu. bazılarının kafasını halen kurcalıyor olabilir. buradan bir başlayalım. en klasik hatta sik iddia:
    -olm ben sağ tıkla indirdim aq bu resmi. bende de var. hangi gerizekalı verecek o parayı ona?

    el cevap: şimdi bu işler öyle olmuyor yani. bunu anlamak için blockchain nediri gerçekten içselleştirmek önemli. bunun için tonlarca kaynak var internette açın blockchain nedir ne işe yararı iyice öğrenin. blockchain asla ve asla değiştirilemez bir şekilde bilgiyi bloklara kaydedip ilerleyen bir sistem. ve bu bilgi dağıtılmış olarak(dünyadaki herkesin bilgisayarına -erişebileceği blockchain sistemine) kayıt edilip saklanıyor. biri buradan bir resim (nft art) satın aldığında bunu herkes tanıyor. yani ülkelerin birbirlerinin bağımsızlığını tanıması gibi. resmi ilişkilerde düşün amerikan başkanı gelip aa bu da türk dur ben iprenc ile bir toplantı yapayım demiyor demi. bu ülkenin seçilmiş kayıtlı başkanı var. onu muhatap alıyor. aynen böyle düşünün
    yada şöyle anlatayım. yani sen evde osbir çekerek sağ tıklayıp indirdiğin resim değil gerçekten parasını verip o resmi blockchain sisteminde kayıt altına alan insanın önemi var. lan ne örnekler veriyorum be töbe şimdi geldi aklıma hahaha neyse devam edelim. bunu anlayacak adam anında anlıyor ama bazı andavallar blockchain sisteminden bi haber yani ağzınla kuş tutsan anlamıyor anlayamıyor. o yüzden onlar üstünde fazla vakit kaybetmeye gerek yok. siz devam edin.

    diğer bir soru:
    -aga böyle sikik şeylere bu paralar verilir mi?
    el cevap: heeeeeeh ağzını yerim. ben de katılıyorum buna. evet aq bu ne lan diyeceğin nice örnekler var. aq onu sen ilkokulda bile çizsen okuldan atarlar adamı öyle sikik afedersin. yani ağzın açık kalır ama onların da değişik özellikleri var dostlar hemen sinirlenmeyin sakin olun. mesela bu cryptopunkslar bak. ulan bildiğin pixel pixel çocuk oyuncağı işler(aslında hiç te öyle değil çizmeyi deneyin yapamazsınız öyle kolay kolay). ama işte bu cryptopunkslar öyle eski ki biz daha 2017de bitcoin ney loo diye dolaşırken adamlar bunları nft olarak 2017 de mint etmişler. yani ilk nft ler! değeri de buradan geliyor. aslında bunların da eskileri yavaş yavaş ortaya çıkıyor buna sonra değineceğim sakin olalım. panik yok…

    bu arada mint etmek nedir hemen söyleyelim bildiğin nft yi basmak. yani blockchaine yazmak sokmak üretmek diyebiliriz.

    sen ben daha blockchain nedir bitcoin ne ola ki looo derken adamlar bu cryptopunksları 2017 de nft olarak mint etmişler. inanılmaz ucuz fiyatlara. nasıl bitcoin değeri tam bilinmezken millet kıçını siliyordu bitcoine yok pizza sipariş ediyordu aynen onun gibi bu nft lerde zamanında yok pahasına mint edilmiş alınmış ona buna peşkeş çekilmiş. ama sonradan bunun değeri bir arttı pir arttı. herkes cryptopunk sahibi olma derdine düştü. neden
    1- madem artıyor ben de alayım artınca satarım
    2-oha bunlar ilk nftlermiş lan ben de alayım değerlenir
    3-bende para bok bu da yeni trendse kaçırmayayım aq
    4-ben ayrıcalıklıyım sadece 10 bin tane var biri de bende. kızlar eklesin…..
    böyle bir sürü nedenden dolayı fiyatlar uçtu. belki de fomo nun da etkisi oldu. fomo: fearing of missing out yani treni kaçırma korkusu. bu gazla da millet aldıkça aldı ve en son olarak da ünlü sanat galerilerinde online satışların başlamasıyla artık resmen statü sahibi olmak anlamına geldiği için senin benim gibiler için hayal oldu. eveeet o tren kaçtı agalar istediğiniz gibi fomoya kapılın nah alırsınız aq::))) alan varsa yeşillendirsin. şaka bir yana eminim türklerden de vardır ucuzken alan yada halen alacak olan. herneyse gençler beyler bayanlar merdivenden kayanlar asıl konuya gelmek istiyorum… olm bu işler sadece bunlarla sınırlı değil. daha neler var neler… lfg!!! bu da let’s fucking gooo! nun kısaltılmışı. bunları bilin olm sonra zorluk yaşarsınız gavur ellerinde. abinizden başkası da öğretmez söyleyeyim….

    abi nedir asıl konu.?
    asıl konu şu ki nft dünyasında inanılmaz başka pfp projeler ortaya çıktı ve resmen aya çıktılar. mesela bored ape yacht club denilen proje bak.
    pfp nedir profile photo yani profil fotosu projeleri diyebiliriz. alıyorsun bunu bir de avatar olarak koyuyorsun profil fotona ofofof cakaya bak. ya bunlar bize biraz tuhaf geliyor ama insanoğlu caka satmayı seviyor. fıtratında var bu. bok gibi paran var sen bu parayı güzel ev araba alıp hem kendini tatmin edip hem de millete ne kadar zengin olduğunu göstermiyormusun. rolex alıp takmıyormusun? sen ben yapamıyoruz da yapanları düşün işte. bu nft ler de böyle. sınırlı sayıda ve meşhur olmuş projeler olunca insanlar bunlara sahip olmak istiyor. sahip olduğunu da göstermek istiyor. ve dijital dünyada bunun da en iyi yapılabileceği yer profil fotosu. e adam sana hazır gelmiş profil fotocu geldi haaaanım diye bağırıyor alıyorsun sende. bir de işin güzel tarafı bunlara herkesin makul fiyatlarla sahip olabilme ihtimali. çünkü ilk satışlar genel de çok cüzi miktarlarda oluyor. projenin içinde de diğerlerine kıyasla daha nadir özelliği olanlar hepten değerleniyor. mesela son verdiğim örnekte adam 10 bin tane maymun basmış mint etmiş. hepsine de bir numara vermiş. ama biri altın dan, üçü beşi zombi atıyorum, yok kafasında şu var elbisesi şöyle böyle….diye kategorize etmiş. e altın dan olan 2-3 tane var diyelim. geriye kalan sıradan 9000 küsürden bir tane mi elde etmek istersin yoksa kimsede olmayan altından olanı mı. tabii ki altından olanı. dijital olm bunlar altın süsü vermiş işte çizerken yoksa gerçekten altın olduğundan değil ama o altın şeklinde çizilmiş olandan sadece 2-3 tane var ve 10 bin maymun arasında onlar değerli oluyor. az olan değerlidir. unutmayın. talep de varsa tadından yenmez. çaktın köfteyi.

    burda bi ara verelim ve nefes alalım. şunu da iyi bilmek gerekiyor. bunlar sadece resim değil. bunlar blockchaine kodlanmış birer token. yani coin gibi birşey. çok detaya gerek yok. yani sen nasıl milyonlarca bitcon veya başka coinlerden paran kadar alıp koyuyorsun cüzdanına. bunları da öyle düşün. adam 10 bin tane basmış sen de alıyorsun bir tane. bitcoin alınca sanki görüyormusun ne aldığını? nft aldığında hiç olmazsa bir resmi cismi var hahaha. şaka bir yana bitcoin aldığında nasıl sen o blockchaine kodlanmış kodu alıyorsun ve istediğin zaman dolaşıma tekrar sokabiliyorsun. nft de öyle onun blockchaine kodlanmış kodunu almış oluyorsun. istediğin zaman tekrar isteyen olursa dolaşıma sokup satabilirsin. coinlerde öyle değil mi. arz talep olmazsa aldığın coin sırf coin diye satabileceğin anlamına gelmiyor. o coin elinde çöp olabilir. aynı şekilde insanlar herhangi bir nft projesine talep gösterdiği sürece onlar da pekala para yerine geçebilir. değer saklama aracına dönüşebilir. sonuçta onlar da coinler gibi blockchainde kodlanmış birer token. değiştirilemez tokenlar… rai taşları var gençler bilirmisiniz rai taşlarını bak. adamlar zamanında adada bu taşlarla değiş tokuş alım satım yapıyorlarmış. bildiğin para işte. para yerine kullanmış adamlar. taş dediğimde dev gibi. kaldıramazsın kocaman dev taşlar. adamlar pratikte elden ele bile değiştiremiyor. mesela senin evin önünde sana ait bir rai taşı var kocaman. sen ona sahipsin. sonra köyün öbür ucundaki bir tarla hoşuna gidiyor orayı satın almak istiyorsun. adamla anlaştın diyor ki ver bana bu taşı tarla senin olsun. okleşiyorsunuz sonra adam evine sen evine hahaha. taş orada duruyor. adam diyor ki olm ben bu taşı nası götüreyim dursun burda işte. artık bu taş benim. zaten köylüler de orada olan biteni görüyor. ve tamam diyorlar. bir mutabakat oluşuyor. herkes biliyor ki o taş artık köyün öbür ucundaki adamın. o tarla da senin. yav bu taşları başka bir adadan getiriyorlarmış zaten kesip kesip. bir gün tekne batmış taş denize gömülmüş. adam sağ salim köye gelmiş demiş böyle böyle tamam demişler denizdeki taş senin. ondan sonra yapılan alışverişlerde bile kullanılmış. o adamın denizdeki taşı diye. adam alışveriş yaparken denizdeki taşı verdim diye bi başlamış tamam artık o denizdeki taş en son kimdeyse öyle devam etmiş. ilk örnekte olduğu gibi o taşı oynatmaya gerek yok. yani demem o ki eğer bir konsensüs varsa ortak bir mutabakat her şey herşeyin yerine geçer. e bu blockchain de asla değiştirlemez mükemmel bir matematiksel sistem. daha neyin derdindesiniz gençler?? tek dert edilecek konu arz talep dengesini tutturmak yani aynı coin gibi. ben bunu alıyom ama ileride bu işe yarar mı değeri artar mı? bu nftler de öyle. mükemmel bir çizim olabilir ama kimse rağbet etmezse 5 para etmez. ama dediğim gibi leş gibi bir çizim de olsa insanlar onu kabullenirse mutabakat oluşursa insanlar severse ilgi gösterirse o bal gibi de milyonlar ediyor işte. kimse de buna engel olamaz…çok dallandık tekrar dönelim…

    bu maymunlar aga 0.08 eth dan satıldı. o zaman ethereum kaç paraydı bilmiyorum ama yani 100-200 dolar felan herhalde.. en son bunların en pahalıya satılanını söyleyeyim size. ahan da 740 eth!!aha an itibari ile 740 ether eşittir 2.687.998,20 abd doları… hahaha nasıl eğleniyor muyuz gençler??!!! en ucuzu da 37 ether eşittir 134.399,91 abd doları.
    200 dolara alıp eğer bugüne kadar satmayan biri varsa şu anda en az bu paraya okutabilir. buna floor price diyorlar yani taban fiyat…

    evet böyle bir dünya işte. şimdi bunu duyup hemen gidip maymun nftsi aramayın. bunun gibi yola çıkıp hiç değeri artmayan hatta batan parayı alıp kaçan rug pull dedikleri yani halıyı altından çekip seni yerde koyan bir sürü proje var. scam dedikleri dolandırıcılar cirit atıyor. bunlardan korunmak da size düşüyor. iyice okuyup araştırmak ve doğru olanı bulmak için acele etmeden paniğe kapılmadan emin adımlarla dikkatlice projelere girmek gerekiyor. bunun için en önemli nokta herhalde twitter kullanımı ve discord kullanımı. oralarda bu işin kurdu hatta benden çok daha iyi türk arkadaşlar da var onlarla da iletişime geçip bu işi öğrenebilirsiniz. özellikle benim nft işini kavramam da ilk adımları sağlayan bekir çağrı çelik diye bir arkadaş var onu tavsiye ederim. çok güzel öz anlatıyor nft işlerini. hatim edin videolarını buyrun.

    yeter ki istekli olun ve öğrenmeye aç olun. twitterda ingilizce alemde olmanız önemli. bir çok nft influencerları var. onları takip edip hangi projeleri tavsiye ediyorlar bakmak lazım. mesela

    gary vaynerçük :) walla ben de yeni keşfettim felaket bir adam. bu adamı dinleyen yanılmaz gibime geliyor ama yine de riskli tabii siz kendiniz takip edin karar verin.
    https://twitter.com/garyvee

    digital artchick : biraz atarlı bir abla ama etkilidir. https://twitter.com/digitalartchick

    loopify: alır satar iyi bir abidir veya abladır emin değilim…https://twitter.com/loopifyyy

    888: bu da ii koleksiyoncu ve projecidir. https://twitter.com/crypto888crypto

    ve bunlara benzer pransky, 4156…..vb bir sürü bu alemin demirbaşları ağırtopları influencerları bilmem neleri var hepsini zaten tanırsınız takip ettikçe. genel trend açısından önemli.

    kendi aldıkları projeleri pumplıyor da olabilirler dikkat edin. zaten belli bir zaman geçirdikten sonra kim samimi değil anlarsınız. projeyi twitterda bulduktan sonra discord gruplarında proje sahipleriyle chatleşip diğer projeye girenlerle sohbet edip çok daha ii bilgi sahibi olabilirsiniz. bu ikisi olmazsa olmaz twitter nft (ingilizce) ve discord !! yeni çıkacak yürüyecek projelerden haberdar olmak için vazgeçilmez unsurlar. zamanla zaten kaçınılmaz olarak buralara batıyor insan önemli olan zevk alabilmek. ve inanılmaz zaman alan işler. para kazanmak için sağlam mesai harcamak lazım. yada uçacak bir projeye şans eseri girmiş olmak gerekiyor. nft dünyasında da hodl kavramı var. mesela şu maymunları biraz inceleyin insanlar ilk artışlarda bi gazla nasıl satmışlar. düşünsene 100 dolara aldığın nft bir anda 3-5 bin dolar olunca bi gazla satıyorsun sonra bir bakmışsın iş çığrından çıkmış senin nft yüzbinlerce dolara satılıyor ki onlar bile milyon dolarları görünce nasıl bir hisse kapılmıştır siz düşünün ilk satanı! ama batacak bir projeyi zamanında satıp elden çıkarıp zarardan kurtulmak da olabilirdi. işin özü kimse bir bok bilmiyor. pazar nasıl hareket ederse ne isterse o oluyor. önemli olan pazarı iyi takip edebilmek.

    mesela bu cryptopunksların türevleri ortaya çıktı. adamlar mc şapkalı cryptopunkslar yaptılar bak. önceleri insanlar kopya iş değerlenmez sanıyordu ki ben de öyle düşünüyordum ama sonraları internet alemindeki meme olmuş meşhur ikonlarla yürüdüler gittiler.(devamlı kripto ile uğraşıp batan bir eleman var fastfoodçuda çalışıyor bak) m şapkalı cryptopunkslar şimdi en ucuz 1.5-2 eth a satılıyor. herhalde 20-30 dolara mint edildi. ama her kopya iş yürümez gençler unutmayın. dikkatli olun bakın burada da bu fastfood muhabbetinden iş yürüdü. türevlerin de türevleri çıktı bokunun boku gibi adamlar direkt işleri kopyalayıp biz ethereum değil x ağının cryptopunkıyız diyorlar işin garibi işte aralarında uçanlar da var batanlar da iş size kalmış…yine de dikkatli olun.

    iyi güzel de bu nft ler nerelerde satılır diyorsanız biraz da ondan bahsedeyim. bir çok pazar yeri var. ama şu aralar açık ara en büyük ve meşhuru opensea. ahan da bu zaten zamanla bulduğunuz almak istediğiniz bir çok projenin opensea linkini tıklıyor olacaksınız. burada en pis şey buraya herkesin herşeyi mint edebiliyor oluşu mesela gaza geldin dedin ki ben bir maymun alayım aq. madem bu bu kadar değerlendi daha da değerlenir bir tane alayım ileride satarım. gaza geldin göte o kadar parayı sokturmaya karar verdin ve açtın bu siteyi yazdın oraya bored ape yacht club. çıktı ve oradan nft satın aldın sonra bir baktın ki fake hesapmış. sıçtın! tek kelimeyle yanarsınız. aman dikkat. kesinlikle ama kesinlikle bu opensea linklerine tıklarken bu siteden nft alırken o projenin gerçek twitter adresinden! veya resmi sitesinden! yada discord grubundaki anouncement kısmındaki gerçek linkinden ulaşın! discord grupları çok tehlikeli o kadar çok scam dolandırıcı var ki size atılan özel mesajları asla ve asla açmayın bilmediğiniz linklere asla tıklamayın!!!!!!!! tekrar söylüyorum ne olduğunu bilmediğiniz linklere asla ve asla tıklamayın!!!!!!!!! cüzdanınızı ele geçirirler ve boşaltırlar! projenin nft kontrat adresinden de kontrol edebilirsiniz. projenin websitesi mi değil mi kesinlikle emin olun! bunlara dikkat ederek adım atarsanız sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. opensea nft pazar yerinde, sitesinde projelerin mavi tiki bulunuyor. bu mavi tik o projenin belirli bir satış volümüne ulaştığını ve resmi olduğunu gösteriyor. örneğin görsel burada görüyorsunuz bored ape yacht club yazdığımızda bir sürü bir şey çıktı ama orjinal, resmii olanın yanında mavi tık var!!! ona girip oradan satın almalısınız. tabii henüz mavi tik almamış mavi tıkı olmayan başka yeni bir proje alınmaz diye bir şart yok ama eğer aldığınız proje belirli bir aşamada ve değerdeyse kesinlikle mavi tıkı olmalı. oradan orjinalliğini check edip alabilirsiniz. şu an kimsenin bilmediği belki ileride patlama yapacak ama mavi tıkı olmayan bir proje de olabilir. onun zaten sahteleri yoktur piyasada. olsa bile eğer siz gerçek sahiplerinden aldığınızı bir şekilde teyit ettiyseniz mavi tıksız bir projede alınabilir. ama dediğim gibi mavi tıkı varsa kesinlikle onu bulup almalısınız!!! çok dikkat edin!!! zaten youtube aleminde bununla da ilgili bir çok video bulabilirsiniz.

    en karlı iş proje henüz opensea ye düşmeden alabilmek. bunun için projeden haberdar olmanız lazım ve resmi websitesine cüzdanınızla bağlanıp mint zamanı geldiğinde mint edebilmeniz lazım. cüzdan nedir nasıl websitesine bağlanılır hepsini basit bir aramayla youtube aleminde bulabilirsiniz. başta zor görünse de hepsi zamanla çocuk oyuncağı. mesela dün gece dapperdinoslarınbak mint olayı vardı ki evlere şenlik. müthiş bir gece yaşattılar. bazı bot hesaplar fln bu mint zamanı millete nft bırakmıyor insanlar alamıyor diye resmen ikametgah ilmuhaberi gibi bir şey doldurduk felan. askere yazılır gibi formlar yollandı. ünv sınavı gibi kodları discordlarda paylaştık discord çöktü. tüm dünyadan insanlar var 12 bin kişiden fazla. chati okumak için neo olmanız lazım herkes bir şey yazıyor müthiş geyikti. çok eğlendim. neyse insanlar kapış kapış bu dinoları almak için hücum etti alan aldı alamayan kaldı. 0.08 den sattılar şu anda en ucuzu 0.24 eth. mavi tıka dikkat dün yoktu bak gelmiş mavi tıkhesabı yaparsınız. zaten zamanla bu linki tıkladıkça bence floor price ın çok daha fazla olduğunu göreceksiniz. en azından tahminim o yönde.

    başka böyle proje var mı derseniz mesela iskeletler var bak. mavi tıka dikkat ediyormuyuz gençleeeeer. bu arada fake olduğu halde mavi tık yapmaya çalışmış bir bored ape hesabı da görmüştüm.görsel hahaha şuna bakın aq! olm bu ne lan! bu nasıl bir rezillliktir. yapmayın kanmayın sakın bunlara.. böyle kıçım gibi olmayacak mavi tık. ona göre. bunu zaten çoktan uçurmuşlardır. siz de denk gelirseniz hemen report edin. neyse bu iskeletler de güzel bir kominiti. discord fln baya aktif. sanatsal olarak da gayet güzel çizimler. bu tarz işlerde belli bir zaman sonra size bedeva nftler de geliyor. mesela maymuncular köpek aldı beleşe bak. ulan en ucuzu 3.4 eth poooo!! sonra mutant iksiri aldılar değişik değişik maymunları oldu. bu iskeletçiler de herkese iskelet at dağıttı. bakın bunlar elinizde bu iskelet nftsini bulundurduğunuz için size bedevadan gelen nftler bak. 0.05 eth 180 dolar ediyor şimdi. iyiiii iyi walla ii para! kesinlikle yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte bence bu iskeletler halen ucuz. bir türlü patlama yapamadılar. belki de hiç yapamayacaklar bilmiyorum ama gayet iyi çalışıyorlar ve maymuncuların izinden gidiyorlar. ilerisi parlak geliyor bana. bunlar benim görüşüm. yatırım tavsiyesi değildir. dyor lütfen. ne dyor la bu dediğinizi duyar gibiyim. dyor yani do your own research = kendi araştırmanı kendin yap!!! dyor gençler!!!!

    evet gelelim son zamanların en gözde konularına. zaten bu nft dünyasında yatarsınız sabah bir kalkarsınız tüm trend değişmiş. dünki muhabbet unutulmuş bambaşka projeler tavan yapmış taaaaa yıllar öncesinin nftleri ortaya çıkarılmış vs.. son zamanların da en gözde konusu bu eski nftlerin yeniden ortaya çıkarılması ve canlandırılması. tarihi eser değerlidir mantığıyla nft arkeologları ortaya çıkmaya başladı. en önemli isim belki de bu adam.
    https://twitter.com/adamamcbride
    bu adamı takip etmeli. cryptopunkslar için biliyorsunuz 2017 demiştik ve ilk nft olarak biliniyor ama ondan da önce ilk nft art olarak oluşturulmuş nftlerin curio cardslar olduğu ortaya çıktı bak. gerçi ben bu bilgiyi yine bir nft delisi ve yatırımcısı olan matty’den https://twitter.com/dclblogger öğrendim ama asıl adam “adam” olsa gerek:) herneyse önemli olan şimdi bu kadar değerli cryptopunkslardan bile eski nftlerin ortaya çıkmış olmasıyla ve yeni kontratlara geçirilerek insanların tekrar opensea gibi yerlerde alım satımını yapabilmesini sağlamalarıyla müthiş bir artış oldu ve sonra yine fiyatlar düştü. bu fiyat dalgalanmalarının coin dünyasından farkı yok. ve bomba haber 1 ekimde curio cardsların meşhur christie’s de açık artırmayla serisinin satışı yapılacak ve büyük ihtimalle yine çok iyi fiyatlanacak bak. ve tüm uzmanlar halen fiyatların inanılmaz derecede düşük olduğunu belirtiyorlar. şu an için opensea’de fiyatlar bak. lütfen araştırmanızı yapın kesinlikle yatırım tavsiyesi değil ama ben de uzun vadede fiyatların artacağını düşünüyorum. genelde bu crypto dünyasında ister coin olsun ister nft eğer bir tarih veriliyorsa herzaman o tarihe kadar fiyatlar artar ve kar satışlarıyla fiyatlar o tarihlerde düşer. dikkatli olmak da fayda var. ama uzun vadede böyle bir tarihi nft setinin fiyatının artacağını kestirmek çok güç değil….bu arada yarından itibaren maymunlar da christie’s de auctiona başlıyor bak

    eveeeet gençler aslında daha da detaylandırmak mümkün ama inanın saatlerdir yazıyorum ve artık tükendim burada bitirelim:) son kez tekrar söylüyorum burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir. sadece ama sadece bilgilendirme amaçlıdır. kendiniz araştırın bakın öğrenin ona göre hareket edin. sizleri seviyorum kendinize ii bakın. her şey gönlünüzce olsun. saygılar…
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap