2 entry daha
  • 2007 yılında çıkardıkları son albümleri what we have sown ile porcupine tree'ye, diğer albümlerine nazaran biraz daha fazla göz kırptıklarını düşündüğüm, yine de porcupine tree ile karşılaştırılmasına gerek olmayan, oldukça kaliteli müzik icra eden ingiliz topluluk.
    1999 senesinde eski vulgar unicorn gitaristi olan bruce soord'un solo projesi olarak ilk adımlarını atmaya başlamıştır.
    porcupine tree, ozric tentacles ve pink floyd gibi ingiliz gruplardan esinlenerek yola çıkan soord, debut albüm abducting the unicorn'u aynı sene piyasaya çıkarır. albümün gördüğü ilgi sonucu "bu pineapple thief iş yapacak yav" diye derin düşünceler içine kendini kaybeder ve sonrasında da ikinci albümün kayıtları için tekrar stüdyoya kapanır. böylece 2001 senesinde 137 adlı ikinci pineapple thief albümü piyasaya çıkar. çıkmasıyla birlikte de grubun tüm kariyeri için bir dönüm noktası olur.
    bruce soord "madem böyle albümler ilgi manyağı oldu, dur ben bi grup oluşturayım, tek başıma nereye kadar" der ve 2002 senesinde eski üniversite grubundan elemanları toplar ve yavaş yavaş pineapple thief'in bugünkü hali oluşmaya başlar.

    jon sykes (bass), wayne higgins (guitars), matt o'leary (keyboards) ve keith harrison (drums). daha sonra matt o'leary yerini steve kitch'e bırakacaktır.

    abducting the unicorn (1999)
    137 (2001)
    variations on a dream (2003) 8 days (bonus disc)
    10 stories down (2005) 8 days later (bonus disc)
    little man (2006)
    what we have sown (2007)
66 entry daha
hesabın var mı? giriş yap