62 entry daha
  • alfredo sosu, fettuccine* makarna, tercihen tavuk birleşimi ile oluşan ve ilk kez alfredo di lelio tarafından yapılan bir italyan yemeği. keşfediliş hikâyesi oldukça güzeldir.

    alfredo adlı şefin karısı ines, oğulları armando'yu doğurduktan sonra sağlığını yitirmiş, çabuk yorulmaya başlamıştır. bitkin düşen ines'in sağlığını yerine getirebilmek için kendi elleriyle taze, sağlıklı ve besleyici yemekler yapmaya başlayan alfredo, bir gün hazırladığı sosu fettuccine makarnası ile karıştırarak karısına götürmüştür. bu yemeğe bayılan ines, alfredo'dan restoranlarının menüsüne bu yemeği dahil etmesini istemiş, böylece fettuccine alfredo ortaya çıkmıştır.

    yemeğe gelecek olursak, tek kişi değilseniz ve evde yapmanın dışarıda yemekten daha ucuza geleceğini düşünüyorsanız yanılıyor olabilirsiniz. çünkü gördüğüm kadarıyla son zamanlarda fettuccine makarna tortelliniden sonra en pahalı makarnalardan biri. sosu için ekşi kremanın önerildiği tarifler de var fakat laktik asit tadını çok hissettireceğini düşündüğüm için ben normal krema kullandım. tavuklusu çok daha enfes oluyor. sosunu hazırlarken parmesan ve sarımsak ayarını iyi tutturmanız gerektiğini de belirteyim.

    son olarak bu sevimli çiftimizi de buraya bırakalım.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap