34 entry daha
  • aklı fikri tek yönde çalışan iflah olmaz bi herif olmamdan kelli bu belgesel üstüne yazacağım ilk –ki devamı gelir mi bilmem- entry için kendime bahsedecek şunu seçtim.

    bölüm nereyi konu ediniyorsa oranın jeolojik, meteorolojik, falanfilanojik özellikleri anlatılırken illa ki o çevrenin sakinlerinden de bahsediyor. bu canlıların hayatlarından kesitler anlatılıyor. bi süre sonra oyuncuları farklı ama konusu aynı bi filmi seyrettiğini düşünmeye başlıyor seyirci –ya da ben evet..

    x canlısı kendisini av olarak gören başka canlılardan korunmak için çaba sarfediyor, sonra gelişiminin doruğundayken bütün önlemlerini riske atıp çiftleşmek için dişi arayışına giriyor ucunda ölüm de olsa.

    cennet kuşunu gösteriyor, dişi kuşa kur yapmak için şebekten beter şebeklik yapıyor, önce mekanı temizliyor, sonra başlıyor kendince dans etmeye.

    kurbağalar bütün gece vrok vrok ses çıkarıyorlar sırf bi dişi onları duysun da gelsin diye.

    en son ceylanımsı bi tanesi zar zor emin bi yer bulup otluyordu da birden kafayı kaldırdığında attenborough abimiz “aha bi dişinin kokusunu aldı, havayı kokluyor onu bulmak için” dediğinde, e yeter lan dedim, bütün doğa, bütün canlılar abazaymış yahu, biz niye bu kadar kasıyoruz aman değiliz falan demek için.

    utanılacak bi durum yokmuş yahu, al işte doğadaki bütün erkekler sırf dişi bulmak için canlarını tehlikeye atıyorlar, bin beş yüz farklı kur şekli icad ediyorlar (yunuslar ağızlarına taş alıp su yüzüne çıkıyorlarmış, bizim “kızım sana dipten taş çıkarayım mı” refleksimiz de buradan kalma olsa gerek), biz burada iki üç entry’de kızlara selam ettik mi veryansın ediyorlar.

    planet earth
    sourdictionary plains

    erkek suser güne başlıyor. öncelikle badi tuşuna tıklayarak takip ettiği dişilerden hangilerinin etrafta olduğuna bakıyor. suser’ların son derece gelişkin koku alma duyguları vardır. sözlük başlıkları ancak bu sert koşullara uyum sağlayan bi avuç suser barındırmaktadır. soru başlığa cevap girmeden yaşamayı becerebilmiş erkek suser’lar gün kararmaya başladıklarında kur hareketlerine bu başlıklar altında sıkı sıkı tutunarak başlarlar. önce başlık altında genel dişi popülasyonuna kendi varlığını gösterebilmek için önlerindeki dikdörtgen levhaya parmaklarıyla vurup “yolla”ya basarak kura başlarlar. kurun ikinci aşaması “msg” tuşudur.

    dişi suser’ları elde etmek için erkek suser’ın onlara ikram edilecek iki şeyi vardır. birincisi dünyada sadece sözlük ortamında yeşeren şukela bitkisi, diğeri de hamburgerdir. aynı dişiye göz koymuş iki suser’ın kavgası ise acımasızdır. birbirlerine tos vurur ve çok kötü tuşuna basarlar.

    bütün erkekler aynı lan.. hayvanı bile.
97 entry daha
hesabın var mı? giriş yap