• içerikleri kaldırıp, yayınlayan hesapları da uçurduğunu duyurmuştur. karar covid-19 aşıları özelinde değil tüm aşılar için uygulanıyor. 1.000.000'dan fazla video silinmiş bile.

    jfk'nın yeğeni robert f. kennedy jr. gibi kişilerin de kanallarının kapatılacağını duyurmuşlar. daha önce yapılan araştırmada aşı karşıtı komplo teorilerinin çoğunun 12 kişi tarafından yayıldığı tespit edilmiş. bu kişilerin arasında kennedy de var.

    edit: yine akıllar karışmış ve birbirinize girmişsiniz. "aşı karşıtı" dediğiniz şey aşıya şüpheyle yaklaşan sıradan insanları ya da bilim insanlarını kapsamamaktadır. aşı karşıtı diye genellenen şey sözlük'te de bol bol gördüğümüz gibi bambaşka evrakları aşının zararlı olduğunu kanıtlamak için çarpıtarak kullananları, yengesinden duyduğu saçmalıklarla "aşıda çip varmış", "aşı kanser yapıyor diyolla", "mıknatıs tutunca yapışıyor aşı zararlı", "aşı olanın çükü kalkmazmış", "aşı olan kısır kalır" gibi zırvalarla düşünce yetisi tam gelişmemiş insanları manipüle edenleri kapsamaktadır.

    bu tip zırvaların da planlı olarak yayıldığı ve 12 hesabın özellikle öne çıktığı görülmüş mesela. kimse bilimsel makale üzerinden "aşının şu gibi etkileri olabilir" dediniz diye, ya da "ben aşı olmayacağım kendimce sebeplerim var" dediniz diye hesabınızı kapatıp, sesinizi kesmeyecek.

    mesela aşının içeriği ortadayken "aşıda domuz kanı varmış. kanı da vampirlere emdirip öyle koyuyorlarmış" derseniz hesabınızı kapatıyorlar. bence bu tarz zırvaları yayanların sözlük hesapları da uçurulmalıdır. bilim böyle bir şey değil...
171 entry daha
hesabın var mı? giriş yap