1 entry daha
  • --- spoiler ---
    yönetmenliğini tom kalin`in yaptığı ve başrollerini julianne moore, stephen dillane ve eddie redmayne'ın paylaştığı 2007 yılı yapımı film. yirmi yedinci uluslararasi istanbul film festivalinde gösterilen filmde julianne moore gerçekten harikalar yaratıyor ve bu nedenle filmin en önemli seyredilme sebebine dönüşüyor.

    her ne kadar kitapçıkta "1946-1972 yılları arasında geçen vahşi zarafet, sanayici bir ailenin göz alıcı mirasçısı brooks baekeland’le sınıf atlayarak evlenen kızıl saçlı karizmatik güzel barbara daly’nin gerçek hikâyesini anlatıyor. büyük bir sansasyonla başlayan bu sallantılı evliliğin dengesi, çiftin tek oğulları tony’nin doğumuyla iyice bozulur. tony, babasının gözünde başarısızlıktan başka bir şey değildir; eşcinselliği yüzünden reddedilir. fakat asıl trajedi uyuşturucu, ensest ve en nihayetinde akıl hastalığıyla gelecektir. yeni eşcinsel sinema’nın saygın yönetmenlerinden tom kalin’in on beş yıl aradan sonra çektiği bu film, klasik trajedinin tüm öğelerini içinde barındırıyor." dense de;

    küçük tony'in eşcinselliği için dışlanması falan söz konusu falan değil aksine annesi julianna moore'un gözünde beğeniyi dahi okuyorsunuz . zaten filmin odak noktası barbara'nın dozu gittikçe artan kaprisleri ve zorlamaları.

    küçükken acıdığınız ve büyüdükçe daha bir acıdığınız tony'lere dair bir çok filmin yapıldı şimdiye kadar. bu nedenle film ara ara çok sıkacık bir süre de olsa ma mere, ara ara la luna, gene çok kısa bir an the dreamers andırsa da julianna moore sayesinde bir adım ötesine geçiyor.

    ne olursa olsun araya serpiştirilen bir kaç sahne ise adeta francois ozona selam niteliğindeydi. ozon çekseydi film neye dönüşürdü bilemiyorum ama her ne kadar trajik olmasına rağmen salonda herkesin gülmekten kendini alamadığı söz konusu bir kaç sahnenin sayısı fena halde artardı. ve belki mastürbasyon sahnesi de bertolucci'nin la lunasına selam çaktı.

    gene de julianna moore için gidilir mi ? hayranıysanız evet ama ötesi ne yazık ki temposunu alamamış ve binlerce kez işlenmiş konuyu tekrarlayan bir başka film olmuş ....
    --- spoiler ---

    http://www.imdb.com/title/tt0379976/
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap