7 entry daha
  • --- spoiler ---
    filmi seyrederken alman film endüstrisünün hali size oldukça yakın gelecek zira ordaki programların bizim programlardan hiç bir farkı olmadığını göreceksiniz. zaman zaman aklınıza düşen insanlar böyle programlar izliyor, o yüzden böyle programlar yapıyorlar tezi sizin de midenizi bulandırsa da, bu programlara katılan ve öğle yemeklerinden korkunç dizilerden bahseden insanları görünce ümitsizliğe kapılıyorsunuzdur.

    film işte bunun üzerine. tarifk kazasından sonra aydınlanan rainer insanların bilmeleri gereken gerçekler hakkında program yapmaya çalışır ama düşük reyting alınca, bu reyting ne menem bir şeymiş diye peşine düşer. ve görürkü 80 milyonu temsil eden sadece 5000 kişi bulınmaktadır. reyting makineleri hack ederek sonuçları manupule ederek yeni bir trend başlatır. ve sürü psikolojisindeki insanların bir kısmı trendi takip ederken, bir kısım tv seyretmeyi bırakıp kitaba, doğaya, insanlara yüzü döner. tabi iş gittikçe ütopik hal alsa da, karakterler bir ham kalsa da genelde kimi zaman bazı insanların aklından geçen şeylere başarmış hans weingartner bir filmin içinde de olsa. zevkle seyredilesi, ara ara gülünesi, bir hayalinizin 2,5 saat içinde gerçekleştiğine sahit olduğunuz keyifli bir film olmuş.

    bir bağımsız film şaheseri değil tabi. ama anlaşılan yönetmen karakterlerin ve kurgudan ziyade konu üzerine yoğunlaşmış ve bunda da hiç yabana atılmayacak bir iş çıkarmış. ancak elbette filmin açılış sahnesindeki etkileyicilikteki gibi film gitse tadından bir başka yenmezdi ya .....

    ötesinde fassbinder amcaya olan selam tebessüm ettirmiştir. alman sinemasının bazılarınca unutulmuş büyük ustasının filmde geçmesi en azından nezdimde filme çok yakışan bir şeydi.
    --- spoiler ---

    http://www.imdb.com/title/tt0810868/
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap