3 entry daha
  • nba'de bugün itibariyle son durum:

    eastern conference

    boston celtics* (65-16)
    detroit pistons* (58-23)
    orlando magic* (51-30)
    cleveland cavaliers* (45-36)
    washington wizards* (43-38)
    toronto raptors* (41-40)
    philadelphia 76ers* (40-41)
    atlanta hawks* (37-44)

    western conference

    los angeles lakers* (57-25)
    new orleans hornets* (56-25)
    san antonio spurs* (55-26)
    utah jazz* (54-27)
    houston rockets* (54-27)
    phoenix suns* (54-27)
    dallas mavericks* (50-31)
    denver nuggets* (49-32)

    gerçekten inanılır gibi değil.bir taraftan sezonda 37 galibiyeti bulunan atlanta hawks playoff'lara kalırken (gerçi boston ellerine fena verecek) batı konferansında 49 galibiyeti bulunan (atlanta'dan 12 galibiyet fazla) denver nuggets, golden state warriors takımından kıl payı kurtularak batının sekizinci sırasında yerini alıyor ve nuggets sezon başında ligin favorileri arasındaydı (hala da öyle).

    görüldüğü üzere batı konferansında durum oha kere oha.ayrıca yarın tsi sabaha karşı oynanacak maçlarda(playoffs öncesi son maçlar) san antonio spurs utah jazz'i ağırlayacak.sıralamayı belirleyecek en önemli maç olacak kuşkusuz.bunun yanı sıra dallas mavericks new orleans hornets kapışması olacak bir başka texas mevkisinde.ancak özellikle phoenix suns ve houston rockets'ın sırasıyla los angeles clippers ve portland trail blazers gibi playoff dışında kalmış amaçsız takımlarla oynayacak olması ve utah'ın san antonio deplasmanına gidecek olması dolayısıyla utah jazz kendini bir anda 6. sırada görebilir.bunun anlamı karşılarına saha avantajı olan bir san antonio spurs çıkması demektir ki (oldukça muhtemel) bu da utah için kısaca sonun başlangıcı anlamına gelir.mehmet okur ve tayfasına şimdiden geçmiş olsun.

    anlaşılan batıdan finale hangisi gelirse gelsin epey badire atlatacak.ancak batıda kıyametler koparken doğuda hiç de öyle bahsedildiği gibi elini kolunu sallama durumu gerçekleşmeyecektir.nitekim geçen sezon cleveland cavaliers doğu finalinde detroit pistons'ın façasını epey bozmuştur.pistons, bu sezon kaçıncı kez üst üste bilmiyorum ancak öyle veya böyle konferans finaline çıkacaktır.ancak önce orlando magic engelini (kuvvetle muhtemel) aşması gerekir konferans yarı finalinde.karşılarında geçen sezon gibi 4-0 ile geçebilecekleri bir magic yok artık.bu seri 7. maça kadar uzayabilir.öte yandan boston celtics ise konferans yarı finalinde cleveland ile eninde sonunda eşleşecektir.cleveland'da lebron james aygırı olduğu müddet boston'a rahat maç haramdır, zinadır.bakalım doğu konferansı finalinde kaliteli oyunculardan kurulup,nba ligini lider tamamlayan celtics mi yoksa oturmuş kadrosu olan ve şampiyonluğun en büyük favorileri arasında yıllardır yer bulan pistons mı gülecek?bunun dışında doğuda bir sürpriz olacağını sanmıyorum.belki batıdakiler kadar zorlanmayacak bu iki takım ancak nba finallerine kadar ilk tur dışında kolay geçebilecekleri bir takım bulunmuyor.

    batıya gelirsek....şu anda ortadoğu ülkeleri ne kadar karışıksa, burası da öyle bir şey işte.kofi annan gelse onu da sktr ederler.burası için hiçbir şey diyemem.ancak ilk turda san antonio ile saha avantajı olmadan eşleşecek takımın işi zor.spurs tam bir playoff takımı ve yine finale göz kırpıyor gibi.bu yıl ancak pau gasol'ü getirdikten sonra çıkışa geçen lakers (batıda bütün takımlara karşı saha avantajı var) spurs'ün ipini çekebilir gibi geliyor ama bakalım.new orleans ise playoff tecrübesi en az olan takım.maçın sonlarında yapacakları heyecandan dolayı yanlış hücum opsiyonlarıyla kendilerini ölmeden mezara koyabilirler.onların işi de chris paul'e bakar.houston ise yao ming'in sezonu kapatması yüzünden bu yıl şampiyon olamayacak gibi.yoksa rekor bir seri yakalamışlardı ve yao sakatlandıktan sonra da bir süre devam ettirdiler.öte yandan birçoğumuz, ırkçı taraftarından pek hazzetmesek de memo için sempati duyduğumuz utah jazz'in kaderi yarın oynayacağı san antonio maçına bağlı.eğer ligi 3. sırada bitirip saha avantajını elde ederlerse, bunun yanında bir de karşılarına houston'ı alırlarsa ohhh matrix varmış diyebilirler.ama utah 3. olursa sanırım phoenix ile eşleşiyorlar.

    hadi bakalım nba severler.hepimiz gardımızı aldık bekliyoruz.

    edit: utah jazz northwest conference lideri olduğu için en kötü ihtimalle 4. olabiliyor.bu yüzden san antonio spurs ile eğer 3. olursa ve san antonio da 6. olursa eşleşebilir.valla nasıl oluyor anlamadım.ancak utah'ın 4. olması ilk turda saha avantajı olması anlamına gelmiyor.uyarıları için hulleci'ye teşekkür ederim.
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap