• atlanta ve denver'in da gruba katilmasiyla 16 takim belirlenmistir.

    batida son siralama henuz belirlenmemistir.

    dogu konferansi
    boston
    detroit
    orlando
    cleveland
    washington
    toronto
    philadelphia
    atlanta

    bati konferansi
    los angeles lakers
    new orleans
    san antonio
    utah
    houston
    phoenix
    dallas
    denver
  • doğu finalinin boston - detroit dışına çıkması imkansız gibi görünürken , bence batıda houston dışında ( yao eksikliği dolayısıyla ) herkesin final şansı var bence. nasıl yaparlar bilmiyorum ama bu batıyla doğu arasındaki güç farkını gidermeleri gerekiyor. doğuda 3. olan takımın bence batıda ilk sekize girme ihtimali yok.son tahlilde final detroit - lakers gibi duruyor.
  • su anki eslesmelere gore doguda bir ust tura boston celtics, detroit pistons ve orlando magic'in cikmasina kesin gozuyle bakiyorum... son eslesme icin temennim washington wizards, lebron'u orada gormek istemedigimden degil ama 4 senede lakers kendini sifirdan tekrar batinin tepesine tasirken lebron james gibi bir hayvani yetenegin ustune dogru durust bir takim yaratamayan (gecen seneki finaller dogunun boktanligindan oldu) cleveland cavaliers'in bir sekilde cezalandirilmasi gerekiyor...

    bati icin tahminim ve temennim los angeles lakers, dallas mavericks, phoenix suns ve utah jazz'in bir ust tura cikmasi...

    sonrasinda neler olur zamani gelince tekrar dusunuruz.
  • nba'de bugün itibariyle son durum:

    eastern conference

    boston celtics* (65-16)
    detroit pistons* (58-23)
    orlando magic* (51-30)
    cleveland cavaliers* (45-36)
    washington wizards* (43-38)
    toronto raptors* (41-40)
    philadelphia 76ers* (40-41)
    atlanta hawks* (37-44)

    western conference

    los angeles lakers* (57-25)
    new orleans hornets* (56-25)
    san antonio spurs* (55-26)
    utah jazz* (54-27)
    houston rockets* (54-27)
    phoenix suns* (54-27)
    dallas mavericks* (50-31)
    denver nuggets* (49-32)

    gerçekten inanılır gibi değil.bir taraftan sezonda 37 galibiyeti bulunan atlanta hawks playoff'lara kalırken (gerçi boston ellerine fena verecek) batı konferansında 49 galibiyeti bulunan (atlanta'dan 12 galibiyet fazla) denver nuggets, golden state warriors takımından kıl payı kurtularak batının sekizinci sırasında yerini alıyor ve nuggets sezon başında ligin favorileri arasındaydı (hala da öyle).

    görüldüğü üzere batı konferansında durum oha kere oha.ayrıca yarın tsi sabaha karşı oynanacak maçlarda(playoffs öncesi son maçlar) san antonio spurs utah jazz'i ağırlayacak.sıralamayı belirleyecek en önemli maç olacak kuşkusuz.bunun yanı sıra dallas mavericks new orleans hornets kapışması olacak bir başka texas mevkisinde.ancak özellikle phoenix suns ve houston rockets'ın sırasıyla los angeles clippers ve portland trail blazers gibi playoff dışında kalmış amaçsız takımlarla oynayacak olması ve utah'ın san antonio deplasmanına gidecek olması dolayısıyla utah jazz kendini bir anda 6. sırada görebilir.bunun anlamı karşılarına saha avantajı olan bir san antonio spurs çıkması demektir ki (oldukça muhtemel) bu da utah için kısaca sonun başlangıcı anlamına gelir.mehmet okur ve tayfasına şimdiden geçmiş olsun.

    anlaşılan batıdan finale hangisi gelirse gelsin epey badire atlatacak.ancak batıda kıyametler koparken doğuda hiç de öyle bahsedildiği gibi elini kolunu sallama durumu gerçekleşmeyecektir.nitekim geçen sezon cleveland cavaliers doğu finalinde detroit pistons'ın façasını epey bozmuştur.pistons, bu sezon kaçıncı kez üst üste bilmiyorum ancak öyle veya böyle konferans finaline çıkacaktır.ancak önce orlando magic engelini (kuvvetle muhtemel) aşması gerekir konferans yarı finalinde.karşılarında geçen sezon gibi 4-0 ile geçebilecekleri bir magic yok artık.bu seri 7. maça kadar uzayabilir.öte yandan boston celtics ise konferans yarı finalinde cleveland ile eninde sonunda eşleşecektir.cleveland'da lebron james aygırı olduğu müddet boston'a rahat maç haramdır, zinadır.bakalım doğu konferansı finalinde kaliteli oyunculardan kurulup,nba ligini lider tamamlayan celtics mi yoksa oturmuş kadrosu olan ve şampiyonluğun en büyük favorileri arasında yıllardır yer bulan pistons mı gülecek?bunun dışında doğuda bir sürpriz olacağını sanmıyorum.belki batıdakiler kadar zorlanmayacak bu iki takım ancak nba finallerine kadar ilk tur dışında kolay geçebilecekleri bir takım bulunmuyor.

    batıya gelirsek....şu anda ortadoğu ülkeleri ne kadar karışıksa, burası da öyle bir şey işte.kofi annan gelse onu da sktr ederler.burası için hiçbir şey diyemem.ancak ilk turda san antonio ile saha avantajı olmadan eşleşecek takımın işi zor.spurs tam bir playoff takımı ve yine finale göz kırpıyor gibi.bu yıl ancak pau gasol'ü getirdikten sonra çıkışa geçen lakers (batıda bütün takımlara karşı saha avantajı var) spurs'ün ipini çekebilir gibi geliyor ama bakalım.new orleans ise playoff tecrübesi en az olan takım.maçın sonlarında yapacakları heyecandan dolayı yanlış hücum opsiyonlarıyla kendilerini ölmeden mezara koyabilirler.onların işi de chris paul'e bakar.houston ise yao ming'in sezonu kapatması yüzünden bu yıl şampiyon olamayacak gibi.yoksa rekor bir seri yakalamışlardı ve yao sakatlandıktan sonra da bir süre devam ettirdiler.öte yandan birçoğumuz, ırkçı taraftarından pek hazzetmesek de memo için sempati duyduğumuz utah jazz'in kaderi yarın oynayacağı san antonio maçına bağlı.eğer ligi 3. sırada bitirip saha avantajını elde ederlerse, bunun yanında bir de karşılarına houston'ı alırlarsa ohhh matrix varmış diyebilirler.ama utah 3. olursa sanırım phoenix ile eşleşiyorlar.

    hadi bakalım nba severler.hepimiz gardımızı aldık bekliyoruz.

    edit: utah jazz northwest conference lideri olduğu için en kötü ihtimalle 4. olabiliyor.bu yüzden san antonio spurs ile eğer 3. olursa ve san antonio da 6. olursa eşleşebilir.valla nasıl oluyor anlamadım.ancak utah'ın 4. olması ilk turda saha avantajı olması anlamına gelmiyor.uyarıları için hulleci'ye teşekkür ederim.
  • batı konfransında ruh hastası bir sezonun sonunda, eşleşmelerin son maç gününde en son biten maçlarla beraber belli olduğu seri olarak start alıyor bu sene.

    nba'i son 1-2 sene çok az takip edebilmiş şahsımın ilk tur eşleşmeleri ile ilgili pek dikkate alınamayacak atıp tutmaları şu şekilde tezahür ediyor sabahın bu saatinde:

    doğu:

    boston (1) vs. atlanta (8)
    ehm, istediğimiz sorudan başlayabilir miyiz hocam? başlayabilirsiniz. o halde bunla başlayalım. her ne kadar boston'ın kenar yönetiminin playoffların bir yerinde başlarına iş açacağını düşünsem de orası burası değil elbette (yanılıyor da olabilirim, doc rivers popovic gibi takımını şampiyon yapabilecek bir koç mu, bilemiyorum, göreceğiz). boston güle oynaya** geçer bunu.

    detroit (2) vs. philadelphia (7)
    philadephia'yı her ne kadar sıfır düzeyinde takip etmiş olsam da, doğudaki tepedekiler ve geri kalanlar arasındaki güç uçurumunun bana verdiği yetkiye dayanarak detroit diyorum misler gibi.

    orlando (3) vs. toronto (6)
    gitgide zorlaşıyor sorular, bilerek mi böyle yapıyorlar nedir... hidayet'in performansını sürdüreceği ve bosh'un howard'a çok ters gelmeyeceği temennisi ile orlando olması icap eder. lakin zor seri, bilebildiğim kadarıyla toronto'nun bench'i orlando'nunkine göre daha derin ve iyi oyunculardan kurulu. bu faktörün etkisinin playoff ilk turunda minimize olacağını dileyelim.

    cleveland (4) vs. washington (5)
    ne olacağından öte, cleveland'ın bu turda direk elenip kendine gelmesi daha mı iyi olur kendileri için diye düşünüyorum. zira bu gidip gidiş değil, lebron'ın sonu da 30'una gelince bu takımla olmayacak galiba diye tası tarağı toplayıp iş işten geçince başka diyarlara göçen allen iverson gibi olmaz umarım. her sene bir tur geç, iki tur geç elen diye devam ederse şampiyonluk motivasyonu diye bir şey kalmayacak neslinin en iyi topçusunda... onun dışında cleveland daha yakın duruyor, arenas eski formuna hop dedin mi ulaşabilecek mi, zor. [ek]: burada cleveland'a kadro kaliteleri bazında eleştiri getimek esasında niyetim. yoksa travis and tyler durden da mesajla pek güzel belirtti, geçen sene finale çıktılar. ama bu durum "vay anasını nasıl çıktılar, aferim len" durumu oldu biraz da. nba'in en iyi oyuncusunun olduğu takım (genel kanaat bu yönde yamulmuyorsam) hep tepeye oynayacak kalitede bir kadro yapısına sahip olmalı, tepeye oynadığında şaşırılacak değil.

    batı:

    l.a. lakers (1) vs. denver (8)
    nba'de uzun süredir takım desteklemeyen ama safını beğendiği oyuncuya göre tutan birisi olarak bir numaralı adamım t-mac hep acıların çocuğu gibi tek başına bir şeyler yapmaya çabalarken bu kobe tipsizi shaq'la beraber şampiyon oldukça kendisine hafiften uyuz olurdum. tipsiz ne alaka demeyin sonradan saçını doğru dürüst kestirmeye başladı da adama benzedi. sonradan shaq miami'nin yolunu tutunca da bayağı bir keyiflendiğimi hatırlıyorum, biraz da kobe çeksin, ızdırap nedir bilsin diyerek... birkaç sene hakikaten de böyle oldu ama arkadaşım bu adamlar gene nasıl tepeye oynayacak kadroyu kurdular, o gasol'u nasıl bir ali cengiz oyunuyla aldılar aklım almıyor hala. neyse sezar'ın hakkı sezar'a adamlar işi demek ki iyi biliyorlar, dışarıdan haset edecek değiliz, nasılsa bu turu geçtikten sonra ak göt kara göt belli olmaya başlar. denver'a hiç değinmiyorum, oyunlarını seviyoruz ediyoruz, çocuklar yetenekli iyi hoşlar falan ama olmuyor efendim olamıyor. al carmelo, misal, iki gün önce içeriye aldılar bunu alkollü araç kullanırken enselenmiş paşam. duruşması, hearing'i derken basketbol oynayabilecek mi melo, zaten az olan şansları eridi gitti bana kalırsa.

    new orleans (2) vs. dallas (7)
    şu ana dek eldeki avuçtakine bakınca new orleans gibi görünüyor ama malumunuz playoff deyince iş değişebiliyor, hele ki arada bu kadar tecrübe farkı varsa. normal sezonun son maçını kendi aralarında oynayan (ki bu maçta kidd hayvanı gene bir triple double'a imza attı) iki takımın serisi uzayacak, uzadıkça da ibre dallas'tan yana dönmeye başlayacak gibi duruyor buradan. cp3'e* aslansın kaplansın, mvp ödülünü sana vermezlerse hiç takma ko götüne diyorum kendi meşrebimce.

    san antonio (3) vs. phoenix (6)
    shaq suns'a transfer* olalı beri galibiyet yüzdeleri düştü ama öte yandan yeni hallerine gittikçe alışıyorlar, alıştıkça toparlanıyorlar. üstüne üstlük takastan sonra spurs'e karşı oynadıkları iki maçı da kazandılar. buna karşın spurs sezonun başlarında ve ortalarındaki savruk görünüşünden hızla sıyrılıp eski hallerine dönüş sinyalleri veriyor, hatta bağırıyor adamlar... sezonun son maçında utah'tan hınçlarını kötü aldılar ve gerekirse kazanırız pozu verdiler. zira bu maçı kazanamasalar 6. sıraya inecek ve saha avantajı vesair hikaye olacaktı adamlar için. tek bir maçla çok daha dikensiz bir yola girdiler gibi geliyor bana, abartıp finale bu yakadan gene bu adamlar çıkacak gibi geliyor bile diyorum.

    utah (4) vs. houston (5)
    sıralama yanıltmasın, saha avantajı houston'da olacak çünkü houston'ın genel galibiyet yüzdesi daha iyi utah'a göre, utah lig* lideri kontenjanından yer buldu kendine 4. olarak. ama ne gam. konferans üçüncülüğü yerine dördüncülük getiren spurs'e karşı oynadıkları normal sezonun son maçında utah öyle bir performans yansıttı ki sahaya, sırf işin ucunda yao'suz houston'la eşleşmek var diye maçı sallamadılar gibi bir görüntü arz ettiler. bunun neticesinde görünüş itibariyle belki de batıda elde edilebilecek en rahat ilk tur eşleşmesini kaptılar, ama bu olası bir konferans finali eşleşmesinde karşılarında spurs veya suns'dan birini bulmalarında saha avantajını rakibe bırakmak neticesini doğurmuş olacak. tabii o zamana dek kim öle, kim kala. houston'a gelince, yüreğim yanıyor. t-mac'i yao'nun yanına ekleştirdiklerinden beridir bekliyorum şampiyonluğa oynasınlar hatta abartıp şampiyon olsunlar diye. ama tabii zat-ı alilerinin (her ikisinin de) camdan (mcgrady kristalden diyelim) imal edildiklerini arada heyecanlanıp unuttuğumuzdan ileri geliyor bu durum, çabucacık geçiveriyor.
  • kumpanyanın bitip rekabetin başladığı, yiğidin harman olduğu, elin süper devi amerika'da bile bölgeler arası eşitsizliğin olduğunun iyice ayyuka çıktığı kan-ter- gözyaşından ibaret geleneksel mücadelelerin sonuncusu. elbette şimdilik. canavar gibi bir batı konferansı ile mantar gibi doğu konferansı var elimizde. doğuda güçsüzlükten batıda rekabetten sürpriz beklenmiyor. şöyle inceden eşleşmeleri değerlendirelim.

    doğu konferansı

    boston celtics (1) - atlanta hawks (8)

    atlanta en son playoff yaptığında jordan son şampiyondu, ligde grev vardı, dikembe mutombo ligin en yaşlı oyuncularından biriydi ve mike bibby bench'e oturduğu zaman tırnaklarıyle uğraşıyordu. bazı şeyler değişir, bazı şeyler değişmez. her iki takımın birden ilk beşlerinde görece en zayıf oldukları pozisyon bir ve beş. diğer üç pozisyonun durumu ise ortada. atlanta'nın maç alması çok zor. sadece evlerindeki ilk maçlarında direnç göstermelerini bekliyorum ama o maçı dahi kazanamazlar. celtics herkesin tahmin ettiği üzere süpürür.

    detroit pistons (2) - philadelphia 76ers (7)

    doğunun en büyük sürprizi sanırım philadelphia'nın iverson henüz yeni gitmişken bu kadar az alternatifi olan bir kadroyla playoff yapması. istikrarlı bir dış atıcıları yok, pota altı oyuncularının birebir oyunu yahut orta mesafe şutu yok ve takımın en etkili iki oyuncusu olan andre miller ile andre iguodala'yı pozisyonlarının en iyi savunmacılarından olan chauncey billups ve tayshaun prince savunacak. detroit'e ilerisi için iyi antrenman verirler.

    orlando magic (3) - toronto raptors (6)

    canımız ciğerimiz hidayet türkoğlu'nun muhteşem performansının da yardımıyla on iki sene sonra ilke defa elli galibiyet barajını aşan orlando kendisine rakip olarak hızlandırılmış avrupa basketbolu oynayan toronto'yu buldu. serinin ilginç tarafı raptors'ın savunmakta en çok zorlandığı pozisyon kısa forvet ve hem hido hem rashard lewis ile orlando'nun en skorer pozisyonu burası. öte yandan orlando'nun savunmakta en çok zorlandığı pozisyon dört numara ve toronto'nun ilk iki skor opsiyonu burada: chris bosh. forvet savaşlarının orlando lehine sonuç vereceğini düşünerek ve dwight howard farkını hesaba katarak üçlüklerle yaşayıp üçlüklerle ölen iki takımdan altı maçlık bir seri sonunda orlando galibiyeti bekliyorum.

    clevland cavaliers (4) - washington wizards (5)

    seri türkiye'de olsaydı iki sene önce stepslerin çalınmaması yüzünden seriyi kaybeden wizards intikamını almaya kararlı başlıkları atılırdı muhtemelen. ülke spor kültüründen yahut murat murathanoğlu'nun hakemlere her maç isyan edişinden dolayı aklımızda kalmış bu ayrıntı. seriyi belirleyecek olan arenas'ın son durumu. eğer arenas belirli sürelerde katkı yapabilirse sene boyunca sakatlıklar yüzünden her oyuncusu kendini geliştiren wizards seriyi alabilir. lebron james elbette durduralamaz eyvallah ama ya sonra. delonte west ve anderson varejao sağlam katkı yapar ama diğerleri istikrarlı boş üçlük bile atamıyor. bir yanım daha güzel basketbol oynayan wizards'ın seriyi geçmesini isterken bir yanım cavs seriyi geçsin celtics lebron'ı rencide etsin ki lebron'ın aklı başına gelsin garnet gibi iverson gibi otuzundan sonra şampiyonluk diye sağa sola takas olmasın zamanında önlemini alsın istiyor.

    batı konferansı

    los angeles lakers (1) - denver nuggets (8)

    ligin en iyi oyuncusu tekrar batının zirvesinde. yanında kıymetli saz arkadaşları, iyi bir koçu ve orta halli bir bench desteğiyle beraber. savunma yapmayı bilmeyen, istemeyen, tercih etmeyen denver bir ya da iki maç alabilir en fazla o da iverson'ın gül hatrına cömert bi tahmin neticesinde.

    new orleans hornets (2) - dallas mavericks (7)

    ligin son on senesinin en iyi oyun kurucusu jason kidd ile bu sene en iyi oyuncu- oyun kurucu performansını gösteren chris paul karşı karşıya. bütün ilk tur serileri içinde en anlamlısı. kral hala kral mı ? yoksa prens isyan edip tahtı alacak mı ? kidd muhteşem oyun zekasının yanı sıra çok iyi bir savunmacı buna karşı paul hem asist hem top çalma lideri ligin. her karşılaşmalarını izlemek çok keyif verecek ama zannımca seriyi bench katkısı belirleyecek ve bu noktada dallas daha ağır basıyor. minumum altı maçlık bir seri ve dallas galibiyeti muhtemel.

    san antonio spurs (3) - phoenix suns (6)

    bu serinin galibi daha maç oynanmadan bellidir ve son şampiyondur zira seriyi suns kazansa bile kendi oyun sistemini terkedip spurs'e karşı önlem olarak şekillenen bir takım oldu. shaquille o'neal takasından beri genel galibiyet yüzdesi düşse bile spurs'e karşı oynadığı iki maçı da suns kazandı. suns uzunlarının faul almaktan sakınmayı bilmemesi haliyle çabuk faul problemine girmesi sorunu aşılırsa suns seriyi kazanır ama seri ortada.

    utah jazz (4) - houston rockets (5)

    kolu kanadı kırık houston'ın playoff yapması büyük başarı. karşılarında makine düzeninde oynayan, rakip takımın zaaflarına yönelen bir takım var. özellikle mutombo-memo, boozer-scola ve hayes-millsap eşleşmeleri düşünülünce jazz çok ağır basıyor. yine t-mac'e ilk turda elenmek düşüyor.
  • olay ba$lamadan bilgisayar uretimi tahmin oranlarini da verelim:

    http://sports.espn.go.com/…ba/hollinger/playoffodds

    (sagdan son 3 kolona bakiniz)
  • canımız, ciğerimiz hedo'nun efsane konumuna yükselmesini düşünüdüğümüz, umduğumuz, beklediğimiz çok önemli 2008 yılının amerikan basketbol ligi şampiyonluk mücadelesi. ilk defa, iki ayrı konferansta takımlarının önemli parçası olan 2 türk oyuncumuzu izleyecek olmak, türkiye'deki basketbolseverler için tahinli, cevizli kabak tatlısı kıvamında olacaktır. tadından yenmeyecektir.
  • ilk eşleşmelere göre batıda san antonio-phoenix, doğuda clevland-washington eşleşmelerinin en çekişmeli maçlara sahip olacağını düşünüyorum.

    lakers-nuggets seriside beklenilenin aksine iki takımdan birinin süpürülmesi yada en fazla bir galibiyet alması ile sonuçlanacak.*

    en keyifli seri de utah-houston olacak.

    tahminlerimi bir kenara bırakırsam olacağından emin olduğum tek şey uzun zamandır izleyemediğimiz güzellikte bir playoff un bizleri beklediği.

    1997den beridir atlantayı tutan ben, üç sezon sonra şampiyon olacağımızdan dolayı bizim için bu playoff un iyi bir tecrübe olacağını sanıyorum**
  • doğuda boston-detroit serisini garnett in savunulamaması nedeniyle boston alır. batıda ise işler karışık. büyük ihtimalle spurs-lakers finali olur oradan da lakers çıkar. final ise boston - lakers nba in en büyük rekabeti. hiç belli olmaz boston'ın yaşlı kadrosu tempoyu kaldırabilirse yüzükleri takar. e garnett e yüzük pek bi yakışır.
hesabın var mı? giriş yap