37 entry daha
  • ben beyin cerrahıyım dostlar.

    beyinden tümör çıkaran, beyin kanaması geçiren insanların hayata tutunmasına vesile olan bizler tıp fakültesini bitirip üzerine 6 senelik ultra hardcore eğitim sonrası kendi güzel memleketimizde almanya’da asgari ücretli kadar maaş almayacaksak, olası bir malpraktis davasında tüm birikimimizi kaybetme veya hasta/yakınları tarafından saldırılma riskine maruz kalacaksak neden seçelim?

    eğer bulunulan hastanede 2 beyin cerrahı varsa her ayın 15 günü, yoksa da 24-26 günü 24 saat boyunca çevre tüm ilçelerden kendi şahsi cep telefonumuzdan aranıp hasta danışılan bir branş beyin cerrahisi.(bkz: icapçı) karşılık olarak da 1000 tl ücret. parası pulu de değil mesele. evde hanımla oturup kafan rahat şekilde çay/kahve içemezsin. haftasonu icapçısın diye dışarı çıkamazsın. her ay en az 10 gece acil ameliyata gidersin. yukarıda dediğim gibi avrupa’daki asgari ücretli kadar para kazanamaz, sıradan vatandaş gibi “kafa rahat” yaşayamazsın.
    bu durumda yeni mezun arkadaşlar neden seçsin?
    1 haftadır devlet baba ödeme yapmıyor siye medikalciler malzeme tedariğini de durdurdu. ameliyatlar da durdu dolayısıyla.

    bu kadar gerginliği bir ömür boyu neden çekelim?

    şaşırtıcı değil yani. ben bile şu yaşımdan sonra yurt dışı hayalleri kuruyorum.

    sad but true.

    ileride tedavi olacak doktor bulamayacaksınız dostlarım…

    edit:ayın 15 günü yerine haftanın 15 günü yazmışım. bi arkadaş uyardı, düzelttim, sevgiler :)
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap