12 entry daha
  • inigliterede meydana gelmiş en büyük banka soygununu anlatan film. aslında sadece babka soygunu değil çok daha derin konulara bağlanıyo olay. filmi izlerken insanın şimdi ne olacak diye içi içini yiyo. snatch ve lock stock and two smoking barrelsda olduğu gibi çok fazla action beklemeyin ama gerçekten de çok iyi örülmüş bir senaryo var. gerçek hikayenin ayrıntılarını ögrenmek isteyenler için hemen bi link verelim;

    http://www.davidicke.com/…um/showthread.php?t=20936 (spoiler içerir)

    trivilar: yüksek derecede spoiler alert

    --- spoiler ---
    * bu arada prenses margret gerçekten caribbeanda çılgın partilere katılıyomuş, o yüzden kasada ona ait fotoların olduğuna dair spekülasyonlar çıkmış. (ki muhtemelen doğru zira, çete üyelerinden biri olaydan 36 yıl sonra çıkıp bu hikayeyi anlatmış ve margretle ilgili soruya cevap vermese de, hayır da dememiş)

    * michael x'in suç dosyası 2054e kadar açılmayacakmış. düşünün artık içinde neler var. allah bilir kraliçe elizabeth'in çıplak fotoları vardır hehehehehe.

    * olayda 4 kişinin yakalanıp hapse atıldığı söyleniyor. fakat bugüne kadar onların kimlikleri ve cezaları hakkında birşey ögrenilememiş.(sakat lan bu olay tırstım bak şimdi)

    * soyguncular, kasayı soyduktan sonra duvara spreyle "let sherlock holmes try to solve this" diye yazmışlar. (brilliant mate!)

    * soygun tam filmde anlatıldığı gibi yapılmış. fakat normalde kazılması 3 hafta sürmüş çünkü ses çıkmasın diye sadece haftasonları kazabiliyolarmış.

    * 268 kasadan çalınanların bugünkü toplam değeri 5 milyon poundu buluyormuş.

    * polis telsizden duyduklarıyla 700 ayrı bankayı kontrol etmiş ama soyulan bankayı bulamamışlar.
    --- spoiler ---
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap