196 entry daha
  • yukarıda bir arkadaş paragraf paragraf döşemiş, ülkemiz için ne isteyip ne istemediğini bugün çektiği zorlukları anlatmış. bu videoda anlatılanlarla ilgilenmediğini bunun bir pkk propagandası olduğunu yazmış. ancak işte sen bu videoya pkk propagandası dediğin sürece o istediğin ülkeye kavuşamayacaksın. bugün yaşadığımız bütün zorluklar geçmişteki hataların sonucu. erdoğan’ın bu ülkede güç bulabilmiş olması geçmişteki başka yanlışların sonucu, pkk başka yanlışların sonucu bu liste uzar gider. sen bu yanlışlarla ilgilenmiyorum bana ne diyebilirsin ama hiç bir güzellik bu hataları sorgulamadan bunlarla yüzleşmeden kendi kendine kucağımıza gelip düşmeyecek.

    bülent arınç mesela neden hala “erdoğan canım erdoğan hadi eski günlere dönelim” diye yalvarıyor videoda? şu an erdoğan bülent arınç’ın bütün eleştirilerinin ve 140journos’un videoda anlatmak istediği sorunların vücut bulup insan haline dönüştüğü varlık. ülkeye devlet mekanizmasına büyük zarar veriyor. hala adam erdoğan’a sırtını dönememiş. neden? işte akp neden 30% altına düşmüyor sorusunun cevabı da burada. tamam bülent arınç yanlış çünkü yıllardır hiç değişmeden tekrarladığı inandığı doğrular olsa da o doğrulara taban tabana zıt birini durdurmak güçten düşürmek için bizle mücadele etmesi gerekirken hala bir umut ondan dönüşüm bekliyor. peki o neden böyle yapıyor? o adamı bizle birlikte mücadele etmesi için yanımıza almayacağımızdan. peki bu durumda en azından onurlu şekilde yine de eleştirilerini yapması ve erdoğan’ı zayıflatması gerekirken yıllardır neden sustu? neden hala o fotoğrafı oraya asıp geçmişi yad ediyor? geçmiş geçti gelecek için mücadele et! insanlar değişir ve senin statükoya karşı mücadele eden olarak tanıdığın erdoğan artık statükonun kendisi. e sen de bir zahmet mücadele et onu zayıflatmak için ama hala alttan alta onu pohpohlamak derdin.

    bu ülkede yıllardır mahalleler kavgası var. hiç kimse bu kavgayı durdurmak için adım atmıyor ve bu kavganın sonucunda hepimiz batağa batıyoruz. bu ve bunun gibi videolar size fakirliğimizin gelişememizin esas sebebinin bu kutuplaşma olduğunu anlatırken sen hala ama bu video pkk propagandası diyorsun. bunlar fonlanıyor diyorsun. e bıktık abi ya. senin kafa böyle olursa elbet bu ülke düzelmez. sonra ben neden fakirim neden araba ev alamıyorum diye ağlıyorsun. çünkü sen de bu sorunlar yumağının bir parçasısın. o elinizi karşı tarafa kürde muhafazakara uzatmadığınız sürece ve bu karşılıklı olmadığı sürece daha çok ağlayacağız. mesela bu adamlar fonlanıyor ise teziniz, bu video ile o fonlayanların hangi amaçlarına hizmet ediyorlar onu da yazın bir zahmet. yani pkk kendi kendine oluşmadı o bir sonuç diyince biz ülkeyi bölmüş mü oluyoruz yoksa aksine bu yorum ülkenin birleşmesine mi hizmet eder bir düşünün.

    pkk bir terör örgütü mü? evet ama onu biz kendi hatalarımızla yarattık, bin tane hata yapıldı geçmişte. sedat peker’in de bahsettiği akıl sahibi birinin yapmayacağı canavarca şeyler yapıldı (sedat peker de canavar ayrı konu). şeyh sait bile asılırken olan olaylar ortada. biz bu şekilde mi doğru olacağız ve medeni güçlü bir ülke kuracağız? devletin gücünü bir ton vahşi insan kendi ırkçılıklarını doyurmak için geçmişte kullandı, biz çoğunu görmedik duymadık bile, bize sadece duymamız istenilenler anlatıldı ve sonuçta denge şaştı illegallikler arttı terör arttı. şimdi bütün derdiniz siyasetçilere “pkk terör örgütüdür” dedirtmek olmuş. e terör örgütü tabii de bazı siyasetçiler bunu kolay kolay diyemiyor çünkü çok acılar yaşandı ve tabanları bunları biliyor yaşadı. senin bakış noktanla o siyasetçinin tabanının bakış noktası farklı. bir zahmet birilerine bir cümleyi söyletmek değil sorunu ortadan kaldırmak olsun derdiniz ancak sizin için önemli olan sorunu çözmek değil, karşı tarafa istediğiniz cümleyi söyleterek tartışmayı kazanmış olmak.

    devleti ele geçirenlerin size ezberlettiği şu kötüdür şu öcüdür ezberleriyle bir nefret ortamı oluşturulmuş ve ezberlerinizden çıkamıyorsunuz. derdimiz pkk’yı akp’yi mhp’yi bitirip huzur içinde bir arada yaşamaksa tekrar tekrar nerede hata yaptığınızı hepinizin düşünmesi lazım.
144 entry daha
hesabın var mı? giriş yap