• nasil yapilacagini anlatmayacagim. kimsenin anasiyla rekabet edecek gucum yok. henuz lezzetini tatmamis, seklini semalini gormemis olanlar icin bir resim cizmek gerekir yine de. kokusunun resmini cizemeyecegim icin, resmi de bir kenara birakalim.
    o zaman neyini anlatacagiz portakal recelinin?
    kavanozda durusunu gozumuzun onune getirelim. dis taraflari rendelenmis, ve anlatmadigimiz tarifiyle recel haline getirilmis portakal kabuklari cam kavanozlar icinde rulo haline gelmisler. raflardan kafalarini uzatip bana bakiyorlar. kavanozun kapagini plop diye aciyorum, catalimi batiriyorum. turuncu renkli turuncgil suyu damliyor rafin altinda oturan kel adamin kafasina. su da dediysem, kivamli bir sivi aslinda. ne cok koyu, ne de cok civik.
    herkes memnun portakal recelinden. aromasini cekiyorum icime, deniz maskemi takiyorum, portakal agacindan denize atliyorum.
    derya turuncu olmus kavanozun icinde. dev karanfil taneleri yolumu kesiyor ki uyaniyorum. bahar sabahi portakal baginda bogum bogum karanfillerin tekrari. portakal recelindeki tekrarsizlik gulum. tekrarin portakalsizligi.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap