117 entry daha
  • socrates dergi başlığı altında yazmıştım. daha ilk yayınından sonra. bundan 6 sene önce.
    (bkz: #50313911)

    bunlar, belli bir üst zümreye dahil olmaya çalışan, akp'lilerin fransız film izlemiş olanları.

    akp'nin basketbol federasyon başkanı hidayet türkoğlu ile röportaj yapıp gelen tepkilere, hiç utanmadan '' ama siz videoyu izlememişsiniz '' diyebilecek yüzsüzlüğe sahip.

    tayyip erdoğan'a toplumsal tepkinin en üst seviyede olduğu dönemde pr amacıyla düzenlendiği gün gibi ortada olan halı saha maçını müthiş bir keyif ile anlatan ismail şenol'un kankaları bunlar. tabii ki şaşırtmadı.
    yine aynı tayyip'ten gülerek madalya alan sinan güler ile karşılıklı muhabbet etmek için 'ya şimdi zam konularına çok girmeyelim bizim de bi geleceğimiz var' deyip en militan akp'li adamlar ile iş yapan rahat götlere sahip cihangir/moda bebeleri.

    dediğim gibi, üst zümreye ait olma hissi her şeyin önünde.
    o üst zümrenin akp'li ya da chp'li olmasının bir önemi yok. yeter ki uğur ozan eski bir nba oyuncusu ile oturup utangaç bir eziklik ile muhabbet edebilsin. o eski nba oyuncusunun maddi manevi laylay ooo geçmişi ya da doping meseleleri tabii ki önemli değil.

    işçilerini insanlık dışı şartlarda çalıştırmak için yemin etmiş nevzat tombulunun ve yemeksepetinin kapı kulluğunu yapıp, daha sonra twitter'da 'hemen şimdi erken seçim olsun!!' deme şovunu da kimseye bırakmazlar.
    'ingiltere işçi kesiminin takımı burton albion'un müthiş hikayesi' diye 2 saat kafa sikip, kendi yan mahallesinde ki işçinin hak arayışlarına gözlerini kaparlar.
    'entel muhalif' kozu da onların çünkü.

    bakın; işçi düşmanlığı, sadece spor konuşmak, etliye sütlüye karışmamak gibi her şey insanın doğasında var.
    ben de türkiye'de bu işten para kazanıyor olsam aynısını yapardım. dönemin şartları, hapse girmek istemiyorum vs deyip işin içinden çıkarsın.
    ama hem akp'nin sporcusunu oraya alıp suya sabuna dokunmadan 2001 anısı dinletip hem de onurlu ve ahlaklı yayıncılıktan bahsetmezdim. bahsedemezsin. bahsettirmezler.

    yok öyle hem ayranım dökülmesin hem tepki görmeyeyim.
112 entry daha
hesabın var mı? giriş yap