27 entry daha
  • bu oyunu oynayan bazı "hayvan" yabancılar nepal ile savaşı kazanıyor. aslında bu örnek hoi2 ilgilileri arasında ciddi bir hikayedir ve aslında geyik konusudur çünkü oyunun tamamı boyunca nepal'in sahip olabileceği tümen sayısı ile bırakın savaşı kazanmayı agresif politikanızı bile devam ettirebilmeniz zordur. bunu beceren zaten olayı oyunun "intelligence" ve "diplomacy" bölümleri ile becermiştir. zevkli olabilir.

    asıl savaş taktiklerine gelirsek. türkiye gibi askeri açıdan çok yetersiz kalan ülkeler arasındaki ülkeler ile devleri dize getirmek mümkündür. çünkü ülkeler lojistik desteklerini başkent merkezli yaparlar. başkenti kuşattığınız taktirde düşman ülkenin tüm birlikleri "supply" alamadığı için 10 a 1 lik saldırılarda bile yenilecektir. açlık yaratıyoruz burada. örnek vermek gerekirse türkiye ile bu taktiği uygulayarak fersah fersah daha güçlü olan almanyayı, çekoslavakta üstünden çok yakın olan berlin'i kuşatarak, koskoca 3rd reich'ı dize getirirek orgazm'a ulaşabilirsiniz. bu taktiğin tek sakat noktası şudur ki ruslar moskova kuşatılınca başkenti başka yere taşıyabiliyor. o zaman da moskova ile batı rusya'nın kara bağlantısını kesip rus ordusunun 3 de 2 sini pelt edebiliyorsunuz.

    yanlız bu taktik sadece bilgisayara karşı işliyor. akıllı bir oyuncu başkentin kuşatma altına gireceğini görüp kara bağlantısı kesilmeden buna engel olmaya çalışabilir hatta düz bir doğrultuda kılıç gibi yarıp girdiğiniz doğrultunun üstünde ikmal kaynağı yaptığınız yolu kesip içerde kalan askerlerinizi pelt edebilir. yani, ava giderken avlanabilirsiniz. ancak ne güzel ki hearts of iron 2 bize zamanın savaş taktiklerini uygulama şansını sunduğundan, blitzkrieg'in den darbe'ye atom bombası'na kadar değişik taktikler yapabilirsiniz, yani her türlü bir yol bulabilirsiniz ve 3 haftada fransa'yı almak tarihteki bir mucize olmaktan çıkıyor, bu oyunda tekrar gerçekleşebiliyor. öpüyorum iki lobunuzu da
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap