6 entry daha
  • "allahim ben ne yaptim da bu filmi izlememe izin verdin" denilecek derecede bir film.. gerçi benim bok yemem.. once otur bi konusunu oku degil mi arkadas.. yok.. resurrecting the champ 'i "negsel zombi filmi izleyecegim oley" diye izlemeye calisan ben (zira ressurrectin lan!!!) bu filmi de isminden dolayi "işte gercek bir fransiz, politik filmi" diye algiladim.. tam hadise istedigim gibi gidiyordu ki o sirada mis gibi nesquikimi yapmis ekrana karsi icmeye basladim..

    o vakitten sonrasi gore fest arkadas.. taşrayi sevmeyecek bir insan.. ne bok varsa taşrada var. kenesi var, yırtıcı kuşu var, nazisi var.. var oglu var.. şehirden ayrilmiycan.. hiiiiiiiç gerek yok..

    film genel olarak nikah masası filminde banu alkan'in araba kazası sahnesi gibi cekilmis.. bilmeyenler için soyle izah etmeliyim.. "olayi heyecanli, kavgali gürültülü gostermek istiyorsan, ekrandaki arkadaslarin başlarını cılgınca sallamalarini sagla, ve bu sırada kamerayi gerzek sekilde saga sola hareket ettir" bu yüzden hic bi bok anlasilmiyor.. mesela bir tünel sahnesi var.. zerre anlamadim bir sey. "lan tüneli nasil buldular açık alanda" diye hayiflandim tüm film oyunca.. insanlar orada birbirlerini yediler "belki orada bir delik vardi oradan girdiler.. allah allah.. olcak iş degil" diye düsündüm kaldi.. bu baglamda gorsel olarak olmadigini soyleyebilirim.. tamam bir nuri bilge ceylan sekanslari beklemiyoruz filmden, insanlar katliam yaparken, bir sari yaprak düsmesin koseden yere, sessizce.. ama bu kadar da karisik olmasin gorsellik.. lütfen! si vuple ulan!!

    konuya gelince.. sahsen ben basarili buldum. en azindan orjinal.. wolfiştayn'dan beri nazilerin bu kadar manyakca kullanildigi bir eser bilmiyorum bilemiyorum.. çoook başarılı olmuş o yüzden.. hmmmm.. tamam cok anlamadim mevzuyu kabul ediyorum.. ama yine de cok güzeldi bence..
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap