1 entry daha
  • nickine tıkladığınızda vladimir vladimiroviç putin başlığına yönlendirildiğiniz kızıltroll yazar...

    #134502956
    rusçu yazarımız, aynen rus edebiyatçılar gibi gereksiz ayrıntılarla olayı sulandırmayı seviyor. gerçi şimdi dostoyevski ve tolstoy'un günahını almayalım. onların yazdıkları dönemde çarlık rusyası'ndaki insanlar, kitapları okuduktan sonra yakacak olarak kullanıyorlardı. bu nedenle kalın kitaplar daha çok satılıyordu. yazarlar da mecburen lafı uzattıkça uzatıyor, ellibin tane karakter ekliyorlardı hikayeye... eee soğuk memleket tabi... her yer karlı kayın ormanı* dolu...

    neyse... yazarımız, yukarıdaki entryde bir görsel paylaşıp nato'nun genişlemesi nedeniyle rusya'nın ukrayna'yı işgal etmesini haklı çıkartmaya çalışmış. yalnız orada da bir cinlik var. zira tüm rusya haritasını göz önüne alırsanız o kısımın ne kadar cücük kaldığını görüp "bunun için mi savaş çıkarmış" demenizi istemiyor: görsel yani hakkaten rusya baya köşeye sıkışmış. tabi ülkenin g*tü dünyanın 3 bucağını kaplayınca, bir ucunun köşeye sıkıştığını iddia etmek kolay oluyor.

    haklı çıkmanın kuralı buysa o zaman işim kolay: görsel

    linkini verdiğim bu harita 2. dünya savaşı sonunda sovyetler'in işgal ettiği bölgelerin haritası. evet yanlış duymadınız! soyvetler* buraları işgal etmiş! yıllarca russkilerin* hükmü altında kalan bu ülkelerin insanları, 90'larda sovyetlerin* dağılmasıyla, başında johnnylerin* olduğu nato'ya katılmışlar.

    şimdi hem insani olarak gayet anlaşılır* bir şekilde, hem de stratejik olarak kendilerini işgal etmeyen batı paktına özgür iradeleriyle katılan bu ülkeleri "nato genişlemesi" şeklinde anlatmak zaten yazarın nasıl bir votka sever olduğunu gösteriyor.

    varşova paktı güç kullanarak genişlerken iyi, nato paktı gönüllülük esasıyla üye kazanınca "emperyalizm!"

    kendisinin nato genişlemesi karşıtı olarak adını verdiği yazar/bürokrat ve fikir insanlarının buna karşı olma nedeni gayet basit: nükleer bir 3. dünya savaşından korkmaları... yani esas karşı oldukları şey genişlemenin kendisi değil, bunun muhtemel nükleer sonuçları...

    daha da yanisi buna karşı olanlar sovyetlerin/rusların haklı olduğu gerekçesiyle karşı çıkmıyorlar. 3. dünya savaşından korktukları için karşılar.en azından ben o kadar gerizekalı olmadıklarını düşünüyorum, entryde yazıldığı gibi kariyerlere ve uluslararası tanınmaya sahip bu kişilerin...

    bu arada son paragrafta:
    "rusya...doğal kaynaklar açısından dünyanın en zengin ülkelerinden biridir. bu kaynakların egemen ve dışa kapalı bir ülkenin elinde olması batı (yani abd) kapitalizmi açısından hüsran ve ukdedir."

    ..demiş yazarımız. sanırım rusya'nın en büyük gelir kaleminin dışarıya sattığı doğal gaz ve petrol olduğunun farkında değil. ya da farkında ama sanki rusya halen komünist bir ideolojiye sahipmiş gibi ifadeler kullanarak bir tür solcu/komünist acındırması yapmaya, mağduriyet yaratmaya çalışıyor olabilir. yoksa rusya'nın yeraltı madenleri açısından zengin afganistan'a saldırmasını ve john rambo tarafından durdurulmasını hatırlamamızı istemiyor mu?

    2. dünya savaşında naziler'i yenmemizi sağladığı ve bu uğurda en çok can kaybına uğradığı için saygı ve minnet duyduğum rus halkını ayrı tutarak, savaşın ardından söz konusu avrupa ülkelerine adeta bir savaş ganimeti gibi çöken sovyetleri aklamaya ve kendi hür iradesiyle nato'ya, avrupa birliği'ne katılmaya karar veren ukrayna ve diğer ülkeleri boklamaya çalışan insanlar lütfen ad hominem vb. mantık hatalarından yakınmasın. hiç kimseye değilse bile ülkemizden çıkan en ünlü türk yazarı immanuel tolstoyevski'ye ayıp oluyor.

    engelle
    başlıklarını engelle
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap