4 entry daha
  • uzman doktorun günümüz şartlarında 30-35 bin tl altında alması devletin bir ayıbıdır. istanbul'da güzel bir semtte ailecek oturulabilecek deprem sonrası yapılmış bir 3+1 dairenin kirası 20.000 tl, polis maaşı 10.000'i geçiyorken, uzun yol şoförü (ülke dışına giden gelen) 25-30 bin tl, pilot 70 bin tl alıyorken uzman doktor da bir zahmet minimum 30 bin tl almalı. uzman olmayan da min. 20 belki.

    not: doktor değilim, mesleğim alakasız. insan olduğum için önemsiyorum bu konuyu.

    edit: evet bu entry ile ilgili de ilk küfrü aldık özel mesajdan. olum bana yazmayın özelden böyle şeyler. engelliyorum sadece, cevap vermiyorum. içinizden deyin ne diyecekseniz.

    edit 2: özelden bilgi akışı geldi; doktorlar beşiktaş, kadıköy, yeşilköy, florya gibi yerlerde oturmak zorunda değilmiş! tamam değil bağcılar, esenyurt'ta da oturabilir ama bu anılan yerlerde oturabilmesi lazım diyorum. buna gücü yetmeyecekse ne anlamı var o kadar okumanın ve bu kadar kritik bir iş yapmanın?

    edit 3: doktorlarımızdan gelen destek ve teşekkür mesajlarına çok teşekkürler yalnız hala doktor düşmanlarından abuk sabuk mesajlar geliyor, anlayamıyorum; siz rte'nin ekmeğine yağ sürdüğünüzün farkında değil misiniz? ayrıca bizim nesle kadar şanslıydık, kendimizi ve büyüklerimizi, küçüklerimizi dünyanın en iyi doktorlarından birilerine ülkemizde gösterebiliyorduk sizler başarılı olursanız kendi sağlığınızı ve çocuklarınızın sağlığını tehlikeye atmış olacağınızın farkında değil misiniz? azerbaycanlı, ortadoğulu doktorlara görünür durursunuz artık. ırkçılık yapmıyorum ama arada çok büyük gelenek, kalite farkı var. şu an anlamıyorsunuz sanırım ama korktuğumuz başımıza gelirse anlarsınız.

    edit 4: kirada uçtuğumu iddia edenler var. biraz ilanlara bakınca görürsünüz durumu beylikdüzü'nde doğru düzgün ailecek oturulacak yeni evler 8-10 bin tl, ataşehir'de 1+1 7-8 bin tl; siz kadıköy, beşiktaş, bakırköy'ün iyi yerlerinde 3+1 son 10 yılda yapılmış dairenin kirasının 20 bin tl olmasını abartılı buluyorsunuz. abartıyı yapan ben değilim fiyatlar böyle.

    edit 5: gelen bir mesajı aynen kopyalıyorum:

    belki eklemek istersiniz diye yaziyorum. yaklasik 10 yildir mutfak chefleri doktorlarin aylik kazancindan cok daha fazla maas aliyorlar. 70-80 kisi agirlayabilen kucuk bir dunya mutfagi restoranin chefinin aylik maasi 10-13 bin bandinda. bir tık üst segmentte 15-20 bin arasi.

    zincir restoranlarin (big chefs, house cafe, midpoint vs gibi) chefleri 20 ustu aliyor.

    ust segment restoranlarda minimum 30 bin. ki o zaman altina araba, benzin, ev tahsil etme falan filan da giriyor isin icine.

    13 yildir chefim. hak edilmiyor mu, ediliyor hem de fazlasiyla. ama doktorun bir chef kadar maas almamasi korkunc. millet chef maaslarini duysa kalp krizi gecirir.

    edit 6: #134700420 yeni mezun doktor için 8-9 normalmiş. evet üniversite sınavında en iyi puanlardan alan kişilere 6 yıllık ağır eğitimin ve böylesine kritik bir iş yapmanın karşılığında bekçi maaşı uygun görülmüş. bu kafalar oldukça bu ülke için ümitlenecek bir durum olmaz.

    edit 7: doktor bir arkadaştan gelen mesaj:

    tek sorun paraymis gibi lanse ediliyor. evet ucretler yetersiz ancak fakir ülkeyiz ve sineye zor da olsa çekebiliriz. ama kolaylıkla çözülebilecek sorularımizi gormezden geliyorlar. her gün şiddete hakarete uğruyoruz, günde 100 hasta bakmaya zorlanıyoruz, malpraktis tazminatları nedeniyle hastaya dokunamaz hale geldik. kimse risk almak istemiyor. bunlar 1 haftada çözülebilecek sorunlar. ama aldığımız yanıt beğenmiyorsan git. dün cb açıklamasından sonra inanın oturup aglayasim geldi. çok yazık
197 entry daha
hesabın var mı? giriş yap