425 entry daha
  • bakın duygusal arkadaşlar, yoldaşlar sizlere sesleniyorum, bakın yanlış düşmana koşuyorsunuz.

    düşman ne yıldız tilbe ne de sokak hayvanları. düşman bu kontrolsüz çoğalma ve oluşan dengesiz ekosistem. anlıyor musunuz? bunu yoluna sokmanın bir yolunu bulmalıyız, yoksa yarın öbür gün kendi evcil hayvanınız, kendiniz, çocuğunuz saldırıya uğradığında ağlamayacaksınız.

    burada bence anlaşılmayan konu şu; saldırgan köpek demek illa sokak köpeği demek değil yahu. evcil adı altında kontrolsüzce beslenen binlerce hayvan var ve ciddi zarar veriyorlar herkese. misal şehrin göbeğinde apartman bahçesinde beslenen bir köpek hem havlamasıyla sizi mental olarak yıpratır hem de sokakta yaşayan diğer kedilere gösterdiği şiddet nedeniyle sorun teşkil edebilir. ancak sizin gibi şirazesi kayık arkadaşlar konuyu idrak etmekte zorlanıyor. hayvan toplum huzurunu bozuyor ve diğer hayvancağızlara zarar veriyor olabilir. peki ne yapmalı? evde beslemeli, dışarda da ağızlık takmalı.

    havladı bahçede ve mahellece rahatsız oldunuz, sahibine şikayet edince ne diyor? yargıtay kararı var. bakın şimdi bu kötü niyet ve sizi sınayan bir durum. aynı köpek kedi öldürdü apartman sahipleri kedi düşmanı olduğundan sallamadı ama ben bu noktadan sonra bu saldırgan arkadaş burada bir sokak kedisini daha öldürdüğünde ne yapacağım biri akıl verebilir mi? bana bu hak. bu hayvan şehrin göbeğindeki bahçesinde evcil hayvan statüsünde istediğini yapabiliyorken, yanlışlıkla o bahçeye giren, soğuktan götü donan sokak kedisinden daha mı masum şimdi?

    kendi sorumluluklarınızı tam alamıyor ve konuyu hep aynı çizgide sıkıştırıyorsunuz. köpek sorumluluk gerektirir. takip etmek gerekir ve sırf sen köpek besleyeceksin diye kimse senin gürültünü çekmek zorunda değil. hamster değil bu hayvan, bir siz değilsiniz hayvansever uyanın artık şu ıslak rüyadan.
106 entry daha
hesabın var mı? giriş yap