80 entry daha
  • --- spoiler ---

    oyun, oyunun sonu ve sonraki oyunlarla ilgili güzel bilgiler*;

    abstergo nedir ? : bizim içinde bulunduğumuz laboratuarı ve animus'u yapan, modern tapınak şovalyelerinin kurduğu bir şirkettir.

    artefact nedir ? : artefactlar cennetten dünyaya düşen doğa üstü güçlere sahip cisimlerdir. gerçek hayatta hacerul esved taşı ve kutsal kase buna örnek verilebilir. bu taşların sihirli güçleri olduğuna inanılır. oyunun sonunda al muallim'in bize karşı kullandığı artefact, ilüzyon ve düşünce değiştirme yeteneğine sahipti.
    abstergo şirketinin amacı bu artefactı ele geçirmek ve uzaya bir uydu yollamak. bu uyduya artefactı yerlerştirip dünyadaki insanların beynini yıkamak ve inançlarını değiştirmek. kısacası bu artefact ile tüm dünyayı ele geçirmek. ayrıca bu artefact dünyadaki diğer artefactların yerini de gösteriyor. oyunun sonunda zaten bir hologram açılıp dünyadaki bu artefactların yerlerini gösteriyordu.

    animus nedir ne işe yarar ?: animus insanın genlerinden yola çıkarak geçmişini, atalarını ve atalarının yaşadıklarını gösterebilen bir makinadır. oyunda desmond miles'ın(biz) zihni makina sayesinde, desmond'ın atası olan altair'in vücuduna yollanıyor. yani desmond atası altair'in vücuduna girip onu kontrol ediyor. zaten desmond eskiden bir süikastçiymiş sonra bu işleri bırakıp barmen olmuş. abstergo şirketi desmond'ı kullanarak, geçmişe gidip hz.süleyman tapınağındaki artefact'ın tapınak şovalyelerinin eline geçmesini istiyor. bu sayede gelecekte bu artefact abstergo'ya miras kalıcak ve abstergo dünyayı ele geçirecek.

    bulmacalar:

    oyun bitince credits yazıları(baya! uzun) bitince, tekrar laboratuara dönüyoruz ve eagle vision yeteneği ile etrafta yerlerde ve duvarlarda yazan normal gözle görülmeyen bulmacaları görüyoruz. şimdi bunları çözümleyelim.

    12212012-21.12.2012 : laboratuarın zemininde 21.12.2012 olarak yazar. odamızda ise 12212012 şeklinde.
    manası: maya uygarlığı'nın kullandığı mesoamerican takvimine göre dünyanın sonu 21 aralık 2012'de gelicektir. daha gerçekçi tasviri ile, abstergo şirketi uzaya uydularını(bkz: beyin yıkama) 21 aralık 2012 tarihinde yollayıp, dünyayı kendine köle edip, dünyayı ele geçirecektir.

    yona guni: laboratuarda zeminde yazan diğer bir yazı da bu.
    manası: yona guni bir japon adasıdır. tanrı'nın gazabı sonucu sulara gömülmüştür. atlantis efsanesinin değişik bir versiyonu yani. büyük bir olasılıkla artefactlardan bir tanesi bu eski su altı şehrinde bulunuyor.

    a drh oodtm whbitdo
    eusysinse
    aroomreaynr
    iseytnidlmide
    twihwyieaudayht

    bu bulmacayı çözümlediğimizde şu ortaya çıkıyor :
    they drained my soul and made it theirs i drain my body to show you were i saw it.

    manası: bizden önce bu laboratuarda tutulan 16 numaralı deneğin duvara yazdığı bulmacalardan biridir. doktorun bilgisayarında da zaten yazıyordu. 16 numaralı deneğin üzerine o kadar gidilmiş ki, bir hata sonucu 16 numaralı denek geçmişte kendi atasının vücudunda hapis kalmıştır. animus'a son girişinden önce kendi kanı ile duvarlara bunları yamış ve bir sonraki deneğin bunları görmesini istemiştir.

    m o r y m n o e s
    e n c e o l c h t
    h o n b t l o t c
    t d e o s a t o a
    p e d s n l s t f
    l d d u o o e t e
    e a i e i r i n t
    h s h k t t k e r
    t u a a a n s s a

    bunu çözümleyince şu ortaya çıkıyor: artefacts sent to the skies to control all nations to make us obey a
    hidden crusade do not help them .

    manası: abstergo'nun kıyamet projesi ile ilgilidir. uzaya gönderilen uydular ile milletin köleleştireceğinden ve kesinlikle abstergo'ya yardım etmememizden söz ediyor.

    alfa ve omega simgeleri: odamızda duvarda yazılı bulunuyor.
    manası: başlangıç ve son, doğum ve ölümdür. yani dünyanın sonunu belli ediyor.

    semboller: duvarlarda ve yerde pentagram, mu uygarlığının işareti, herşeyi gören göz, örümcek vb. semboller var.
    pentagram: kıyameti temsil ediyor.
    mu sembolü: mu uygarlığı 15.000 yıl önce çin'de ve meksika'da görülen bir uygarlıktı. bu uygarlık bir çok gizemlerle dolu ve günümüz teknolojisinden çok ilerdeydi. bunların sonucunda, bazı artefactların çin'de ve meksika'da bulunacağını söyleyebiliriz. yani 2. ve 3. oyunda çin'de ve meksika'da süikastler yapıcağız.

    üçgen bulmaca: bu bulmacayı çözdüğünüzde isa'nın allah'ın oğlu olmadığına dağir şeyler yazıyor. fazla üzerinde durmaya şimdilik gerek yok.

    emperor ji... jing...: odamızda duvarda yazılıdır.
    manası: çin'deki eski ming hanedanlığının imaparatorudur ve bir süikaste uğramıştır(canlı kurtulmuştur.) güneş tapınağı'nı yaptıran kişidir. artefactlardan birisi çin'de güneş tapınağında olabilir. zaten duvarımızda güneş sembolleri de çizili duruyor.

    desmond nasıl altar'in eagle vision özelliğini kullanabiliyor?: desmond bu zamanda yolculuk sırasında, altair'in vücuduna sürekli girip çıktığı için animus sayesinde onun bazı özel güçlerini kapmıştır. ayrıca lucy bir haşhaşimdir. bunu kendisi de söylüyor, zaten bir parmağı kesik ve animusu bozan kişi de o. artefactların abstergo'nun eline geçmesini engellemeye çalışıyor.

    e-mailler: e-maillerde genelde, uyduların uzaya gönderilmesi ile, amerikan destroyerının denizde bir artefact kullanarak görünmez olmasıyla, desmond'ın neler yaptığıyla ilgili konular konuşuluyor. doktorun bilgisayarında eski denek 16 numara ile ilgili gözlemler yazıyor. lucy'nin bilgisayarındaki son e-maillerde ise toplantı odasının password ü ve şifreli bir mail bulunuyor. bu mailde bazı kelimelerin harfleri büyük yazılmış. bu harfleri birleştirince '' we will be there soon '' yazısı ortaya çıkıyor. yani haşhaşimler bizi kurtarmaya gelecek. ilk denemeleri başarısız olmuştu, hadi bakalım hayırlısı .

    sonuç: 2. ve 3. oyunların günümüzde, eski maya uygarlığında, çin'de, su altı şehri yona guni'de ve buna benzer mekanlarda geçme olasılığı %99.9 .

    --- spoiler ---
695 entry daha
hesabın var mı? giriş yap