75 entry daha
  • - oyunun en temel kuralı, iyi el geldiğinde olabildiğince agresif oynamaktır. özellikle çok oyunculu -6'dan fazla- oyunlarda elinizin iyi olmadığı zamanlarda oyuna girmemelisiniz.

    - sabırlı olmak zorundasınız. sabırlı olamıyor, çabuk sıkılıyorsanız bu oyunu oynamayın. yeri geldi mi saatler boyunca oyuna girmemeye alışmalısınız.

    - elinizin iyi olduğu durumlarda, düşük bahisler yapıp, milleti kaçırmamaya çalışmak gibi hareketlerde bulunmayın. hem kazanacağınız para çok düşük kalır, hem de tecrübeli oyuncular ne yapmaya çalıştığınızı anlarlar.

    - yükseltmekten çekinmeyin. call ile oyun dönmez. rakibi saf dışı bırakmak için, raise ve all in seçeneklerini her zaman göz önünde bulundurun.

    - daha flop görülmeden yapılan all in'ler kumardan başka birşey değildir. bunlardan kesinlikle kaçının. poker bir şans oyunu olabilir ama siz bu oyunda paranızı en mantıklı seçeneğe yatırırsınız ve bu da pokeri diğer şans oyunlarından keskin bir çizgiyle ayırır.

    - kafanızda her zaman "karşıdaki oyuncudan en çok fişi/parayı nasıl alabilirim?" sorusunu cevaplamaya çalışmalısınız.

    - herkesin bir oyun stili vardır. özellikle amatörler iyi el ve kötü elde genellikle aynı hamleleri yaparlar. blöfler de her zaman aynı rutini izler. oyuna girmediğiniz ellerde, diğer oyuncuları takip ederek, bunları tespit etmeye çalışın.

    - "koyacağınız para, ortadaki paraya oranla riske etmeye değer mi?" sorusu mühimdir. karşınızdakinin elinin ne olduğunu çıkaramadığınız durumlarda bu sorunun cevabı size ipucu verebilir.

    - oyunun son anları, büyük para kazanmak için çok müsait bir ortam yaratır. oyuncular kontrolden çıkar, laçkalaşmaya, blöf yapmaya, olur olmadık ellerde yüksek para koymaya başlarlar. bunları iyi takip edip, iyi para kazanabilirsiniz. ama ortalık tam bir savaş alanına döndüğünden, siz de kontrolünüzü kaybetmemeye çalışın.

    - iyi para kazandıysanız, riskli ellere girmeyin. oyunun püf noktası, iyi para kazanmak ve daha sonra bu parayı korumaktır. o yüzden iyi para kazandıysanız, pasif olun, maceralara atılmayın.

    - ve son olarak, elden gelen çift as ile fold demeyi öğrenin. evet, çift as oyunun en iyi başlangıç eli olabilir ama bunun rengi, kenti, üçlüsü ve daha birçok ihtimali var. elinizde çift as olsa bile, karşınızdaki boktan bir 7-2 ile sizi geçebilir.

    şimdilik aklıma gelenler bunlar, daha sonra devam ederim.

    ek: şunu da ekleyeyim. internette oynanan ile, yüz yüze gerçek parayla oynanan arasında dağlar kadar fark vardır. o kağıt parayı ortaya koymak, mouse'la "call" tuşuna basmaktan çok daha fazla göt ister.
238 entry daha
hesabın var mı? giriş yap