2441 entry daha
  • ateist olsun, deist olsun ya da ne bileyim börtü böceğe tapan biri olsun, bu insanlar kendi dünyasında dinini yaşamayı tercih eden insanlara fazla dil uzatır oldular. (tatlı su müslümanlarına ve siyasal islamcılara atış serbest)

    bak güzel kardeşim, sen inandığın şey doğrultusunda yaşamakta özgürsün. oruç tutmuyor musun? tutma. oruç tutmamana laf eden biri olursa ver ağzının payını. ama kalkıp da oruç tutanlara "bu devirde oruç mu kaldı yeaa" gibi yavşakça da konuşma.
    sen oruç tutmadığın için modern, bilge ya da elit olmuyorsun. insanlardan beklediğin saygıyı sen de göster ki sonra sağda solda "oruç tutmadım diye baskı görüyorum. foşik müslümanlar" diye mağduru oynama.

    insanların hayatına öyle karışılıyor ki artık "sen kimsin ... çocuğu" demeden durmaları gereken yeri de bilmiyorlar. tatlı dil çalışmıyor çoğuna. müslüman, ateist, deist, zerdüşt, politeist, yahudi vb. her ne inanca sahip olursanız olun diğerinin inancını sorgulayacak, müdahale edebilecek hakkı görmeyin kendinizde. ha yeterince görüyorsanız da tatlı dilden anlamadığınızı gören biri çıkar, görmemeniz gerektiğini fiili olarak öğretir kulağınıza küpe yapar.

    tüm müslümanlar'ın ramazan ayını kutluyorum. oruç tutmayanları yargılamadan, inancınızın gerçekten hakkını vererek geçen güzel bir ay olsun. allah oruçlarımızı kabul etsin.
1460 entry daha
hesabın var mı? giriş yap