68 entry daha
  • ilk üç 10ar sene benim de desteklediğim yalnız hakkında aksi yönde birşeyler düşündüğüm tebliğcilerdir.

    öncelikle belirteyim ben 2015-2017 yılları arasında fatih çarşambada pazar kuşluk vakti mahmutçuların yavuz selim camiinde herkese açık sohbetlerine katılmış aile olarak oldukça islami muhafazakar bir aileden gelmiş biriyim.

    şimdi gelelim benim bakış açımdaki değişime:

    tebliğ dediğin allah'ın emir ve yasaklarını, allah'ın kelamını ademoğluna bildirmek hatırlatmak. tebliğciler genelde içki kumar zina üzerine yoğunlaşıp bunların yoğun olduğu veya olduğu inanılan yerlere selam verip klasik misyoner gibi konuşmasını yapar ve gider. öyle kaba kuvvet kötü söz falan olmadığından da genellikle hoş görülür.
    ben farklı düşünceler arasında tek yönlü de olsa iletişimin açık olmasını hoş görüyorum ve makul buluyorum. yalnız benim bakış açımdaki değişim şu: bu zat-ı muhteremler tutup da meclis önünde belediye saraylarında kul hakkından rüşvetten yolsuzluklardan beytül maldan bahsetmez.
    hastane acillerinde canı veren de alan da allah'tır, doktora şiddetten bahsetmez. çocuk istismarı yapılan yerlerde veya kadına şiddet uygulanan sarkıntılık veya tecavüz edilen yerlerde bunların dinen sakıncalarından bahsetmez...

    yahu bu islam dini sadece tevhid ve amelden mi ibaret. sadece bunların mı tebliğ edilmesine ihtiyaç var.

    yukarıda saydıklarım özellikle de islami veya islamcı kişi grup partilerce yapılınca insanlar asıl o zaman islam'dan kopmuş olmuyor mu...

    gene dönüp dolaşıp aynı yere geliyorum. bu ülkede en büyük sorun aslında samimiyetsizlik.

    herkes düşündüğünde, söylediğinde, yaptığında samimi olacak.

    benim eyyorlamam bu kadar.
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap