47 entry daha
  • sudaki çekimleri 160 saat, yani 9600 dakika, yani 576.000 saniye, yani 34.560.000 salise süren; hikayesi, müzikleri, görselleri ve oyunculuklarıyla türk sinemasının hak ettiği ilgiyi görememiş en değerli filmlerinden.

    imdb puanının düşük olmasına aldanmamak lazım. tomruk, uluslararası alanda ödül alabilecek derecede kaliteli ve ciddi emek harcanmış bir filmdir. lakin sinir bozucu da bir filmdir bu zira bu filmde asıl anlatılmak istenen hikayenin yanında, içindeki sikko aşk hikayesiyle inceden inceye orospuluk ve şerefsizlik konuları da işlenmiştir.

    film vizyona girmeden önce ise gazetede hakkında şöyle bir yazı yazılmış ve sinema emekçilerine de selam çakılmıştır;

    --- spoiler ---

    insanoğlu yaşamını devam ettirebilmek, kendisinin ve ailesinin geleceğini güvence altına alabilmek için türlü işlerde çalışır. şüphesiz her mesleğin kendine özgü tehlikeli yanları da vardır. "ekmek aslanın ağzında" sözü de bunu kanıtlar zaten.

    çoğumuzun imrendiği artist ve aktörler de türlü zorluklara göğüs gererek kazanır parayı. sinema salonlarında koltuklarımızda, büyük bir zevkle izlediğimiz filmler, bilginin becerinin ve cesaretin ürünüdür. örnek vermek gerekirse "tomruk" filminin çekiminde yönetmeninden oyuncusuna kadar tüm çalışanlar 9600 dakika azgın sularla boğuşmak zorunda kaldılar. zira filmin çekimlerinin yapıldığı yer dalaman çayı'ydı. ve bu çay üzerinde değil film çekmek, karşıdan karşıya geçmek bile büyük beceri gerektiriyordu. bunun sonucu serpil çakmaklı'yı boğulmaktan son anda selçuk özer kurtarıyor, bu esnada da üzerine devrilen kütük sonucu omuzundan yaralanıyordu. buna benzer aksilikler tüm film ekibinin üzerinden eksilmedi. fakat buna rağmen geçtiğimiz günlerde bu film tamamlanabildi. öyle sanıyoruz ki, koltuklarınızda "tomruk" izlerken bu yazdıklarımıza sizler de katılacaksınız.
    --- spoiler ---

    (tomruk - 1982 / şerif gören)

    edit: imla.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap